DSP Alba anunta ca sunt mai multe cazuri in judet decat a transmis GCS. Se cere carantinarea unei comune

Luni, 06 Aprilie 2020, ora 15:49
7501 citiri
DSP Alba anunta ca sunt mai multe cazuri in judet decat a transmis GCS. Se cere carantinarea unei comune
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul de cazuri confirmate cu coronavirus in Alba era luni de 49, nu de 34, asa cum a prezentat, in comunicatul dat publicitatii, Grupul de Comunicare Strategica (GCS), au precizat reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Alba.

Buletinul de presa al GCS sustine ca, potrivit raportarilor Institutului National de Sanatate Publica, numarul de cazuri confirmate in Alba este de 34.

"La nivelul judetului Alba, se inregistreaza 49 de cazuri confirmate COVID-19. De la raportarea de ieri (33 de cazuri duminica - n.r.), au fost identificate inca 16 cazuri.

Opt persoane din mai multe localitati din judet care s-au prezentat cu simptome la spital sau contacti directi cu simptome identificati prin anchete epidemiologice, toti izolati dupa confirmare, si opt persoane pozitive (...) de la Centrul de Dializa Alba", a transmis, luni, presei, directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

El a mentionat ca de la Alba au fost raportate catre Bucuresti "toate" cele 49 de cazuri.

"In buletinul de presa (al GCS - n.r.) apar 34. O sa sesizam INSP, din nou, sa remedieze greseala", a precizat directorul executiv al DSP Alba.

Saptamana trecuta, GCS a transmis in mai multe randuri date eronate cu privire la situatia din judetul Alba.

Se cere carantinarea unei comune

Totodata, autoritatile din Alba cer carantinarea totala a comunei Ciuruleasa, unde 11 persoane au fost confirmate cu coronavirus.

Potrivit Mediafax, reprezentantii DSP Alba au transmis ca majoritatea persoanelor din aceasta comuna lucreaza in Abrud sau Campeni, astfel ca se impune carantinarea pentru a evita extinderea infectarilor in cele doua orase.

"Specialistii DSP au facut o analiza amanuntita a localizarii cazurilor in comuna Ciuruleasa, precum si a traseului zilnic pe care locuitori ai comunei il practica. Avand in vedere ca majoritatea persoanelor active din comuna lucreaza in Abrud sau Campeni, pentru a evita extinderea in orasele mentionate, DSP Alba a propus CJSU masuri de intensificare a izolarii, fiind propusa si carantinarea comunei.

La randul sau, CJSU Alba a propus autoritatilor centrale carantinarea comunei Ciuruleasa in conditiile in care decizia de carantinare se ia la nivel central, conform legii", au spus reprezentantii DSP Alba.

Urmareste LIVE cele mai noi date despre criza COVID-19 in Romania si in lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#DSP Alba raportari coronavirus, #cazuri coronavirus Alba greseala , #coronavirus