Elvetia: Cea mai mare mobilizare a armatei de dupa Al Doilea Razboi Mondial

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 23:27
12148 citiri
Elvetia: Cea mai mare mobilizare a armatei de dupa Al Doilea Razboi Mondial
Foto: captura video

In Elvetia are loc cea mai mare mobilizare a armatei de dupa Al Doilea Razboi Mondial, transmite Reuters marti. Mii de militari au fost trimisi in sprijinul personalului sanitar angajat in combaterea coronavirusului.

Au aparut si probleme; sute de soldati si ofiteri au fost consemnati in cazarmi dupa ce au fost expusi la pericolul de infectare. Dintre cei chemati sub arme pe 16 martie, peste 200 nu s-au prezentat si ar putea fi inculpati in tribunale militare, a declarat generalul de brigada Raymond Droz.

In total, 5.000 de militari, inclusiv membri ai batalioanelor medicale, au fost trimisi in misiuni de asistenta pentru personalul civil. Armata a fost deosebit de activa in cantonul Ticino, de la frontiera cu Italia. Acolo s-au inregistrat si cele mai multe cazuri de infectare din cele 22.000 confirmate in Elvetia si 641 de decese.

Este in curs mobilizarea unor efective de pana la 8.000 de membri, nu doar pentru servicii medicale, ci si pentru inchiderea frontierelor, asistenta logistica si de securitate pe perioada crizei.

Droz a precizat ca in prezent sunt in carantina 728 de militari, dintre care 49 la izolare, iar testele au relevat 172 de cazuri de infectare, multe la o scoala pentru recruti din Ticino. Un singur soldat elvetian a fost depistat pozitiv in timpul serviciului activ de combatere a coronavirusului.

Au existat si obiectii la implicarea armatei; s-a spus ca soldatii n-au avut mare lucru de facut si au pierdut vremea in sali de asteptare din spitale. Droz a declarat intr-o conferinta de presa ca armata intentioneaza sa rezolve problema, mentinand doar efectivele necesare si trimitand restul militarilor acasa pentru odihna si recuperare.

Circa 240 de soldati nu au dat curs convocarii prin mesaje text, a mai aratat generalul.

"Cand totul se va clarifica - fiindca in unele cazuri oamenii au scutiri - acestia vor fi deferiti justitiei militare, apoi vor urma procesul judiciar normal", a explicat el. Pedepsele aplicate de magistratii militari pot fi inclusiv cu inchisoarea.

Un politician local i-a numit "tradatori" pe cei care nu s-au prezentat la incorporare, mentioneaza Reuters.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#armata Elvetia mobilizare coronavirus , #coronavirus