Inca 11 romani au fost rapusi de COVID-19. Bilantul ajunge la 362 de decese

Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 11:42
7484 citiri
Inca 11 romani au fost rapusi de COVID-19. Bilantul ajunge la 362 de decese
Foto: Arhiva Ziare.com

Inca 11 decese provocate de noul coronavirus s-au inregistrat pe teritoriul tarii, anunta miercuri Grupul de Comunicare Strategica (GCS).

Astfel, bilantul negru in tara noastra ajunge la 362 de decese.

Este vorba despre 7 barbati si 4 femei, cu varste cuprinse intre 50 si 82 de ani. Victimele sunt din Arad, Sibiu, Vrancea, Botosani, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Alba si Iasi.

Deces nr. 352 - este un barbat de 64 de ani din judetul Arad, care a fost internat pe 8 aprilie in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, la sectia gastroenterologie. Pe 10 aprilie a fost transferat la sectia de terapie intensiva, unde i s-au recoltat probe pentru coronavirus. Barbatul a fost confirmat cu COVID-19 pe 11 aprilie si a murit pe 14 aprilie. El avea in antecedente un atac vascular cerebral hemoragic, hemiplegie dreapta, hipertensiune arteriala si atrofie corticala.

Deces nr. 353 - este o femeie de 50 de ani din Sibiu, internata in stare grava in Spitalul Clinic Judetean Sibiu pe 14 aprilie. In aceeasi zi i-au fost recoltate probe pentru coronavirus si a fost confirmat diagnosticul. Tot marti, femeia a murit si nu se cunoaste daca avea antecedente patologice.

Deces nr. 354 - este o femeie de 77 de ani din judetul Vrancea. Ea a fost confirmata cu COVID-19 pe 14 aprilie, zi in care a si decedat. Pacienta suferea de insuficienta renala cronica (dializa), insuficienta hepatica, insuficienta cardiaca, sechele in urma unui infarct miocardic acut si hepatita cronica cu virus C.

Deces nr. 355 - este un barabt de 74 de ani din Botosani, care a fost internat pe 7 aprilie in Spitalul Judetean de Urgenta Mavromati - Botosani la Sectia medicina interna. El a fost confirmat cu COVID-19 pe 9 aprilie, iar pe 14 aprilie a murit. Pacientul suferea de hipertensiune arteriala si boala cardiovasculara.

Deces nr. 356 - este o femeie de 82 de ani din judetul Alba, care a fost internata pe 8 aprilie in Spitalul Municipal Blaj. I-au fost recoltate probe pentru coronavirus pe 6 aprilie, rezultatul fiind pozitiv pe 7 aprilie. Pacienta a murit pe 14 aprilie, marti. Ea suferea de bronhopneumopatie bilaterala SARS-CoV-2 si insuficienta respiratorie acuta.

Deces nr. 357 - este un barbat de 78 de ani din judetul Iasi, care a intrat in contact cu un alt caz confirmat. Boala a debutat pe 9 aprilie, iar pacientul a refuzat sa fie internat dupa ce a fost consultat prima oara. Pacientul a murit pe 12 aprilie la domiciliu. I-au fost recoltate probe dupa deces, pe 13 aprilie, iar rezultatul a venit pozitiv pe 14 aprilie. El suferea de diabet zaharat, hipertensiune arteriala, cardiopatie ischiemica si emfizem pulmonar.

Deces nr. 358 - este o femeie de 66 de ani din judetul Ialomita, care a fost internata in spital pe 22 martie, la sectia de terapie intensiva. Ea a fost confirmata cu noul coronavirus pe 24 martie si a murit pe 14 aprilie. Pacienta suferea de hipertensiune arteriala, diabet zaharat tip II, insulino-dependent si boala cardiovasculara.

Deces nr. 359 - este un barbat de 73 de ani din judetul Botosani, internat pe 5 aprilie pe sectia de cardiologie a Spitalului Judetean Mavromati. El a fost confirmat cu coronavirus pe 9 aprilie si a murit in data de 13. Suferea de diabet zahar si boala cardiovasculara.

Deces nr. 360 - este un barbat de 61 de ani din Botosani, internat pe 7 aprilie la sectia de cardiologie a Spitalului Judetean Mavromati. Pacientul a fost confirmat cu coronavirus pe 10 aprilie si a murit in data de 14. El avea in antecedente o boala cardiovasculara.

Decesele 359 si 360 au fost colegi de salon si contacti cu un caz confirmat in randul personalului medical de pe sectie, informeaza GCS.

Deces nr. 361 - este un barbat de 74 de ani din Botosani, internat in Spitalul Judetean Mavromati, la sectia de boli infectioase, pe 9 aprilie. El a fost confirmat cu COVID-19 pe 12 aprilie si a murit in data de 14. Pacientul suferea de hipertensiune arteriala, diabet zaharat de tip II si boala cardiovasculara.

Deces nr. 362 - este un barbat de 55 de ani din Bistrita-Nasaud, internat pe 12 aprilie in Spitalul Orasenesc Beclean. De aici a fost transferat la Institutul Inimii Cluj-Napoca pe 13 aprilie. Barbatul a fost confirmat cu noul coronavirus pe 14 aprilie, zi in care a si decedat. Pacientul suferea de hipertensiune arteriala, boala cardiovasculara si avea in antecedente un infarct miocardic acut si un atac vascular cerebral.

Urmareste LIVE cele mai cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#morti coronavirus 15 aprilie , #coronavirus