Israelul introduce obligativitatea portului mastilor de protectie in public

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 17:32
2556 citiri
Israelul introduce obligativitatea portului mastilor de protectie in public
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul israelian a emis, marti, un ordin privind obligativitatea portului mastilor de protectie in public pentru a limita raspandirea COVID-19.

De asemenea, a fost aprobat un calendar pentru restrictii mai aspre de calatorie pentru sarbatoarea Pastelui evreiesc sau Pesah, care incepe miercuri, cand familiile se aduna pentru cina de Seder care comemoreaza exodul biblic din sclavia din Egipt, informeaza Reuters.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a spus ca, in acest an, cina ar trebui sa fie o afacere in familie, limitata la membrii gospodariei, intr-o tentativa de a tine sub control rata infectarilor cu COVID-19.

Netanyahu le-a cerut cu insistenta evreilor saptamana trecuta sa poarte masti in public, o masura despre care guvernul a anuntat ca va deveni obligatorie de duminica.

Copii cu varsta sub 6 ani, persoanele cu handicap mintal sau cei aflati singuri in autovehicule sunt scutiti de la aplicarea masurii. Guvernul a precizat ca mastile folosite pot fi unele confectionate la domiciliu.

De marti seara pana vineri dimineata este instituita o interdictie de calatorie in afara oraselor, menita sa previna adunarile mari de rude si prieteni la cina de Seder.

De miercuri, de la ora 15.00, cu cateva ore inainte de cina de la apusul soarelui, pana joi la ora 19.00, achizitiile de alimente in orase vor fi de asemenea interzise.

Israelienii au deja interdictie de a se indeparta mai mult de 100 de metri de casa, cu exceptia vizitelor la magazinele de alimente si farmacii si deplasarilor la serviciu.

Intr-o scutire de la restrictiile de Pesah, guvernul a anuntat ca interdictia de la cumparaturi in noaptea de Seder nu se aplica "minoritatilor neevreiesti", o referire la cetatenii arabi care sunt in majoritate musulmani si restul crestini.

Transportul public, inclusiv zborurile din si spre Israel, vor fi suspendate de la ora locala 20.00 marti si pana la 08.00 dimineata duminica, se mentioneaza in comunicat.

In Israel exista peste 9.000 de cazuri confirmate de coronavirus, intre care si 60 de decese.

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Iasrael masca protectie obligatorie, #coronavirus Israel , #coronavirus