Am trecut pragul de 10.000 de cazuri de COVID-19 si avem 567 de morti. In lume sunt peste 2,8 milioane de imbolnaviri

Vineri, 24 Aprilie 2020, ora 23:58
39884 citiri
Am trecut pragul de 10.000 de cazuri de COVID-19 si avem 567 de morti. In lume sunt peste 2,8 milioane de imbolnaviri
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania a trecut pragul de 10.000 de persoane infectate cu COVID-19, iar numarul deceselor a ajuns la 567. Doar azi au fost anuntate 22 de noi decese.

Pe langa cei care au murit in tara, sunt si 70 de romani decedati in strainatate. Cei mai multi sunt in Marea Britanie - 23. Exista, insa, si o veste buna: azi a fost prima zi in care numarul persoanelor declarate vindecate a depasit numarul de persoane infectate.

Situatia ramane grava peste hotare. In ceea ce priveste situatia din lume, in acest moment sunt peste 2,8 milioane de cazuri, iar numarul deceselor a trecut de 196.000.

In SUA s-a depasit pragul de 50.000 de morti provocate de noul coronavirus, acesta fiind cel mai grav bilant inregistrat in lume pana acum. La randul sau, Marea Britanie a anuntat azi aproape 700 de decese, un bilant mai negru decat cel anuntat cu o zi in urma - 616.

Vesti mai bune vin din Italia, unde in ultimele 24 de ore au murit 420 de persoane. Desi numarul este tot de ordinul sutelor, este cel mai redus bilant al deceselor, dupa 19 martie.

Totodata, Franta a anuntat 389 de noi victime inregistrate in 24 de ore, astfel ca epidemia de coronavirus a cauzat moartea a 22.245 de persoane in total in aceasta tara.

Urmareste toate datele statistice transmise in timp real pe site-ului Worldometers.

Ziare.com a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai noi informatii despre pandemia de coronavirus in Romania si in lume:

23:58 - La nivel mondial s-a trecut pragul de 2,8 milioane de cazuri de coronavirus, potrivit site-ul Worldometers.

23:53 - Guvernul canadian a anuntat vineri ca circa un milion de masti de protectie de tip KN95 importate din China nu raspund normelor de calitate si prin urmare nu au putut fi distribuite personalului sanitar mobilizat impotriva coronaviruslui.

23:30 - In Belgia, restrictiile impuse din cauza epidemiei de coronavirus urmeaza sa fie reduse treptat in luna mai, cu redeschiderea unor magazine si a unor scoli, relateaza Reuters.

23:13 - Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune ca Guvernul lucreaza la un "pachet de masuri" care sa inlocuiasca facilitatea privind somajul tehnic, care nu va mai fi acordat dupa 15 mai, atunci cand va fi ridicata starea de urgenta. Ministrul vorbeste despre "un parteneriat" intre stat si angajatori, care sa includa sprijin financiar si nu numai.

22:49 - Donald Trump a incercat, vineri, sa isi justifice controversata sugestie de a injecta dezinfectant ca tratament impotriva COVID-19. Dupa ce a fost criticat intens, liderul de la Casa Alba spune acum ca era doar "sarcastic" si ca nu a vorbit serios.

Iata detalii - Trump sustine ca era sarcastic cand a sugerat injectarea de dezinfectant ca tratament impotriva COVID-19

22:20 - Sute de angajati ai caminelor de batrani din Slovenia au manifestat vineri in apropiere de Ljubljana pentru a protesta fata de lipsa de mijloace in sectorul lor pentru a face fata pandemiei de COVID-19.

22:01 - Presedintele Societatii Romane de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a afirmat, vineri seara, ca reluarea cursurilor ar trebui sa se faca gradual si e indicat sa incepa cu universitatile si liceele, el spunand ca intr-o clasa nu ar trebui sa fie mai mult de 15 elevi.

21:58 - Doi dintre cei 12 cetateni straini care au fugit, joi, din campusul de carantinare amenajat la Padurea Verde - Timisoara, au fost prinsi, vineri, de politisti, intr-un apartament inchiriat in Piata Victoriei din municipiu, informeaza surse din cadrul Politiei Timis, citate de Agerpres.

21:39 - Medicul Marius Craina, directorul Maternitatii Bega din Timisoara, anunta ca unitatea medicala pe care o conduce nu are niciun cadru medical infectat cu noul coronavirus, nici chiar inainte de a deveni spital-suport pentru Covid-19, spunand ca, inca de la inceput, a luptat pentru siguranta pacientilor si a personalului.

21:19 - Spitalul General Cai Ferate (CF) Sibiu a fost inchis, dupa ce au fost confirmate pozitiv in urma testarii SARS CoV-2, patru persoane angajate in cadrul spitalului, respectiv trei asistenti si o infirmiera, precum si doi pacienti.

20:58 - Epidemia de coronavirus a cauzat moartea a 22.245 de persoane in Franta de la inceputul lui martie, cu 389 de noi victime inregistrate in 24 de ore, dar numarul pacientilor internati la Terapie Intensiva continua sa scada, dupa 16 zile.

20:36 - Premierul Ludovic Orban a anuntat, vineri seara, ca statul va asigura mastile necesare purtarii in spatii publice, insa nu pentru toata lumea. Astfel, persoanele aflate in pragul saraciei vor primi gratuit aceste produse de protectie, iar restul populatuiei va cumpara din fonduri proprii masti.

20:33 - Primarul Urziceniului, Constantin Sava, cere MAI restrictionarea accesului locuitorilor din Barbulesti in municipiu, doarece acestia din urma "nu respecta masurile luate impotriva COVID-19", conform unui anunt publicat pe pagina de Facebook a primariei.

20:09 - Numarul deceselor provocate de noul coronavirus in Italia a crescut vineri cu inca 420, dar este totusi cel mai redus bilant al victimelor dupa 19 martie. In schimb, numarul noilor cazuri de COVID-19 confirmate a crescut cu 3.021, fata de 2.646 in ziua precedenta, conform datelor Protectiei Civile italiene.

20:03 - Capacitatea de testare a crescut in Romania, fiind realizate 7.000 de teste pe zi, a anuntat premierul Ludovic Orban, care a precizat ca vineri a fost prima zi cand numarul persoanelor vindecate a depasit numarul de persoane infectate.

20:00 - Premierul Ludovic Orban spune ca autoritatile vor anunta reguli de conduita care trebuie respectate si recomandari privind prevenirea transmiterii SARS-Cov-2 cu o saptamana inainte de ridicarea restrictiilor impuse prin ordonantele militare.

19:45 - Capacitatea de cazare a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Deva pentru bolnavii infectati cu COVID-19 a crescut la 350 de paturi, pentru moment fiind ocupate circa 200 dintre acestea, in principalele sectii ale unitatii medicale, a declarat vineri primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

19:44 - Focarul de coronavirus din randul trupelor NATO din Lituania a fost "complet lichidat", a declarat vineri ministrul apararii Raimundas Karoblis.

19:34 - Procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani au preluat ancheta intr-un dosar penal pentru ucidere din culpa si zadarnicirea combaterii bolilor, dupa ce un pacient a decedat in Spitalul Judetean de Urgenta "Mavromati", existand suspiciunea ca ar fi fost infectat in unitatea medicala, a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Parchetului, prim-procurorul Valeriu Chihaia.

19:17 - Oficialii britanici au anuntat vineri 684 de decese in spitale, adica mai multe decat au fost raportate joi (616), bilantul total al victimelor fiind de 19.506 de la inceputul pandemiei.

19:00 - Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" din Vrancea, inchisa din cauza pandemiei de coronavirus, a initiat un proiect prin care le trimite carti cititorilor prin curier. Conducerea institutiei da asigurari ca volumele vor fi livrate in casele cititorilor, fara a exista vreun risc de raspandire a virusului.

18:45 - Inca 15 romani au murit din cauza coronavirusului, astfel ca numarul total al deceselor se ridica la 567.

18:34 - Primele infectii COVID-19 din Italia dateaza din ianuarie, conform unui studiu stiintific prezentat vineri, ce aduce noi informatii referitoare la originile epidemiei din una dintre cele mai afectate tari din lume. Italia a inceput testarea oamenilor dupa diagnosticarea primului pacient local, la 21 februarie.

18:28 - In SUA tocmai s-a depasit pragul de 50.000 de morti provocate de noul coronavirus, scrie BBC.

18:13 - Cantareata americana Alicia Keys a lansat piesa "Good Job", un tribut adus tuturor celor aflati in linia intai in lupta cu pandemia de COVID-19.

18:00 - Reckitt Benckiser, compania care produce dezinfectantul Lysol, a cerut clientilor sa nu consume produse de curatare, dupa ce presedintele Donald Trump a sugerat posibilitatea injectarii de dezinfectanti pentru a proteja oamenii de coronavirus.

"In calitate de lider global in domeniul sanatatii si produselor de igiena, trebuie sa spunem clar ca in niciun caz produsele noastre dezinfectante nu trebuie administrate in corpul uman (prin injectie, ingestie sau orice alta cale)", a declarat compania intr-un comunicat.

17:45 - Serviciul de Evidenta a Persoanei, din cadrul Primariei Sibiu, isi suspenda activitatea dupa ce cinci angajati au fost confirmati cu noul coronavirus.

17:32 - O cantitate de 300.000 masti chirurgicale ce urmau sa ajunga in Germania a fost confiscata in Vama Petea, acestea urmand sa fie distribuite gratuit satmarenilor, informeaza Institutia Prefectului Satu Mare, vineri, printr-un comunicat de presa.

17:10 - Inca sase cadre medicale de la Sectia de Ingrijiri Paleative de la Spitalul Municipal Pascani au fost diagnosticate cu COVID-19. Toate cadrele medicale din acea sectie au fost testate, dupa ce in urma cu patru zile, unul dintre medicii care lucreaza acolo a fost testat pozitiv.

16:54 - Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, reitereaza necesitatea vaccinarii de rutina, avand in vedere ca avem inca in evolutie o epidemie de rujeola pe teritoriul Romaniei, in cadrul careia s-au inregistrat aproximativ 20.000 de imbolnaviri si 64 de decese.

16:43 - Ministrul Economiei, Virgil Popescu, crede ca vor fi masti suficiente pentru cetateni dupa data de 15 mai cand purtarea acestora devine obligatorie in spatii publice inchise si in mijloacele de transport in comun.

El spune ca in Romania se vor produce in curand peste un milion de masti pe zi, in prezent fiind realizate 700.000 de masti zilnic. Potrivit acestuia, pretul unei masti ar trebui sa fie de doi lei fara TVA.

16:34 - Numarul de cazuri confirmate din Olanda a crescut cu 806 in ultimele 24 de ore, perioada in care s-au inregistrat si 112 decese. Astfel, numarul total al persoanelor infectate cu COVID-19 a ajuns in Olanda la 36.535, in timp ce bilantul deceselor este de 4.289.

16:26 - Centrul Spitalicesc Universitar (CHU) din Grenoble, Franta, coordoneaza un studiu cu privire la impactul pe termen mai lung al COVID-19 asupra personelor in varsta de peste 70 de ani, in contextul in care nu toti pacientii in varsta mor si al unor intrebari cu privire la ce se intampla cu supravietuitorii.

16:15 - Numarul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus in Ungaria a ajuns vineri la 2.383. Totodata, se inregistreaza 250 de decese.

15:58 - Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes" din Timisoara aplica o noua schema de tratament pentru pacientii infectati cu coronavirus. Aceasta schema a fost gandita de medicul Virgil Musta, seful sectiei de Boli Infectioase, dupa ce a participat la o conferinta internationala cu specialisti din China, SUA si Europa. Noul tratament are rolul de a reduce numarul pacientilor care ajung la Terapie Intensiva.

"Am completat schema anterioara. Noi aveam schema antivirala. De o luna, de cand am vazut ca este legat de toxine, de riscul de coagulare al vaselor mici la nivelul plamanilor, al creierului, ficatului si rinichilor, am stabilit o schema de terapie antivirala si patogenica. Astfel, acum tratamentul se face anticoagulant, antiviral si antiinflamator", a explicat, pentru News.ro, medicul Virgil Musta.

15:52 - Incalcarile regulilor privind purtarea mastii pentru prevenirea raspandirii noului coronavirus ar putea fi pedepsite in landul german Bavaria cu amenzi de pana la 5.000 de euro, conform unui document consultat de dpa, informeaza Agerpres.

15:41 - Guvernul va deconta cheltuielile cu alocatia de hrana si indemnizatia de cazare a personalului aflat in izolare la locul de munca, fiind vorba de angajatii din centrele rezidentiale de ingrijire si asistenta a persoanelor varstnice, din cele pentru copii si adulti, cu sau fara dizabilitati. Suma alocata de Executiv in acest sens este de peste 15,6 milioane de lei.

15:30 - Noul coronavirus, cauza pandemiei de COVID-19, slabeste intr-o atmosfera calda si umeda si sub razele soarelui, arata un studiu al Guvernului american, prezentat la Casa Alba.

15:24 - Alti doi batrani de la caminul privat din Galati au murit in ultimele 24 de ore, ducand bilantul deceselor la 23.

15:17 - Platforma online YouTube va interzice continuturile ce contrazic direct recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) privind pandemia de COVID-19.

15:14 - Printul de Wales si sotia sa Camilla au aparut pentru prima data in public de la debutul pandemiei, aducand un omagiu personalului medical care se confrunta cu maladia Covid-19. Ei au aplaudat, din fata resedintei lor, echipele NHS si pe muncitorii-cheie din prima linie.

15:03 - Peste o treime din cele 123 de cazuri confirmate de infectare cu COVID-19 de pe raza judetului Giurgiu sunt la cadre medicale, respectiv 45 de angajati de la trei spitale din judet, informeaza Agerpres.

14:53 - Celebrele papusi rusesti Matrioska sunt accesorizate, mai nou, cu masti de protectie a fetei. Din cauza pandemiei, portile fabricii din orasul Semionov au fost inchise, insa unii dintre angajati si-au luat de lucru acasa. Ei s-au gandit sa de dea papusilor un look inspirat de pandemia de COVID-19 si le-au pus masti.

14:41 - Desi sunt interzise adunarile in timpul pandemiei de coronavirus, zeci de oameni s-au imbulzit, vineri, la o biserica din Navodari, pentru a lua aghiazma, de Izvorul Tamaduirii. Politistii au fost sesizati prin apel la 112, iar preotul a fost amendat.

14:30 - Aproape 500 de rromi din comuna Vadu Crisului, din Bihor, vor fi izolati, sub paza jandarmilor, dupa ce au refuzat sa fie testati pentru coronavirus.

14:17 - Spania a inregistrat 367 de decese cauzate de COVID-19 in ultimele 24 de ore, cel mai scazut bilant zilnic din data de 20 martie. Numarul total al deceselor a crescut la 22.524.

13:59 - Bilantul epidemiei noului coronavirus in Iran a crescut la 5.574 de morti si 88.194 de contaminari.

13:46 - Numarul persoanelor contaminate cu noul coronavirus in Rusia a crescut la 68.622, au anuntat vineri autoritatile sanitare ruse. Alte 60 de persoane au murit in ultimele 24 de ore, iar bilantul deceselor cauzate de COVID-19 a crescut la 615.

13:38 - Prefectura judetului Buzau a anuntat, vineri, ca a inceput actiunea de testare a tuturor angajatilor din caminele pentru varstnici din judet, in scopul prevenirii aparitiei unor focare in aceste institutii.

13:27 - Alti doi angajati ai Penitenciarului Giurgiu au fost confirmati pozitiv cu noul coronavirus. Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta, insa, ca cei doi nu au interactionat cu detinutii.

13:22 - 4 romani au murit in Marea Britanie in ultimele 24 de ore. Astfel, de la inceputul epidemiei de COVID-19 si pana la acest moment, 70 de cetateni romani aflati in strainatate au murit: 17 in Italia, 16 in Franta, 23 in Marea Britanie, 7 in Spania, 3 in Germania, 2 in Belgia, unul in Suedia si unul in Elvetia.

13:06 - Romania a ajuns la 10.417 cazuri confirmate de coronavirus, dupa ce in ultimele 24 de ore s-au inregistrat 321 de noi cazuri de imbolnavire. La ATI, in acest moment, sunt internati 241 de pacienti. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.817 au fost declarate vindecate si externate.

13:03 - Desi s-a vindecat de coronavirus, premierul Regatului Unit, Boris Johnson, nu se va intoarce la serviciu pentru o perioada, a anuntat ministrul Sanatatii din guvernul sau, Matt Hancock.

12:55 - DSP a indentificat 60 de persoane care au luat contact cu IPS Pimen, iar pentru 37 din ei au venit deja testele de COVID-19: cinci au iesit pozitive. Este vorba despre patru angajati ai Arhiepiscopiei si de un preot.

12:49 - Primaria orasului Babadag, judetul Tulcea, a inceput distribuirea pachetelor cu materiale de protectie pentru a limita raspandirea noului coronavirus, iar populatia are obligatia de a purta masti in spatiile publice, a declarat pentru Agerpres primarul Georgian Caraman.

12:24 - Presedintele Klaus Iohannis, la Unitatea de Suport Medical "Bucurestii Noi":

- Este totul special amenajat aici, pentru bolnavii de COVID-19 care au simptome foarte usoare. Este o facilitate total atipica, intr-un spatiu gandit ca depozit s-a realizat prin initiativa privata un fel de spital.

- Initiatorii sunt firmele Auchan, Leroy Merlin dar si multe alte firme, multe ONG-uri au venit in sprijin, au venit cu materiale, cu bani, cu munca, au realizat aceasta facilitate pe care am vizitat-o azi si sunt impresionat.

- Avem aici multe solutii inovatoare si cred ca cei care, din pacate, vor avea nevoie de un loc aici vor fi foarte multumiti de ceea ce gasesc. Institutul Matei Bals si ISU va gestiona tot ce se va intampla aici.

- Tin sa multumesc tuturor celor care s-au implicat si firmelor si persoanelor private, si ONG-urilor, si voluntarilor. Inteleg ca ceva similar se va gasi si in alta parte din tara. Eu sunt foarte bucuros ca antreprenorii, ONG-urile, persoane private au inteles sa nu lase statul singur sa gestioneze aceasta epidemie.

12:14 - Doi soti, ambii asistenti medicali la Spitalul Judetean de Urgenta "Mavromati" din Botosani, care au fost infectati cu virusul COVID-19 si care se afla internati in unitate, au intrat in greva foamei. Ei spun ca au recurs la aceasta forma de protest dupa ce au fost obligati sa se interneze, fara insa ca, pe perioada internarii, sa fie supusi vreunui tratament medicamentos.

12:09 - Presedintele Klaus Iohannis va avea, vineri, de la ora 13.00, la Palatul Cotroceni, o noua sedinta cu membri ai Guvernului privind masurile de gestionare a epidemiei de COVID-19.

11:50 - Premierul Ludovic Orban a oferit, vineri, dupa sedinta Grupului de Suport Tehnico-Stiintific, cateva detalii despre posibile masuri de relaxare viitoare. El a mentionat ca exista posibilitatea implementarii unui triaj cu termometre electronice la companii, institutii si scoli.

Intrebat despre posibilitatea deschiderii parcurilor, hotelurilor sau a restaurantelor si cafenelelor, premierul a spus ca in cazul unora ar putea sa se ia decizia deschiderii.

"Parcurile fac parte din locurile publice care pot fi deschise, daca se respecta anumite reguli. La hoteluri trebuie stabilite niste reguli. Sa se cazeze o singura persoana sau mai multe persoane doar daca sunt membri ai familiei. Restaurantele si cafenelele ... opiniile sunt rezervate, pentru ca riscul epidemiologic este mai mare in cazul restaurantelor, ca nu poti sa porti masca", a spus Orban.

11:43 - Germania se afla la ora actuala in plina faza de aplicare a masurilor de iesire din izolare. Insa, cu toate astea, a inceput deja pregatirile pentru al doilea val al pandemiei, astfel ca a demarat transformarea Centrului expozitional din Berlin intr-un spital cu 1.000 de paturi.

11:32 - Directorul medical Mircea Macovei si directorul de ingrijiri Doina Chirap si-au dat demisiile din functiile detinute la Spitalul Judetean de Urgenta din Suceava.

Mircea Macovei urma sa revina la serviciu, dupa ce s-a vindecat de COVID-19, insa premierul Ludovic Orban a declarat, joi, in sedinta de Guvern ca nu va accepta, dupa ce acesta a fost acuzat ca a chemat medicii in masa la spital, indiferent daca erau sau nu infectati.

11:14 - Inca 7 persoane au murit de coronavirus in Romania, bilantul negru urca la 552 de decese. Printre cei decedati se numara si un tanar de 26 de ani, care suferea de obezitate, si un altul de 30 de ani care avea astm bronsic.

11:05 - Numarul contaminarilor cu noul coronavirus a crescut la 150.383 in Germania, iar numarul deceselor a urcat la 5.321, a anuntat Institutul de boli infectioase Robert Koch. In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 2.337 de noi contaminari si 227 de morti.

11:01 - Managerul Spitalului Judetean Botosani, Livia Mihalache, a fost suspendat, vineri, prin ordin de ministru, din cauza "gravelor deficinte de management". Suspendarea are loc pe perioada starii de urgenta. In locul Liviei Mihalache a fost numit manager doctorul Radu Malancea, potrivit Mediafax.

10:54 - 14 persoane de la Centrul pentru Persoane cu Dizabilitati din Pecica, Arad, au fost confirmati pozitiv.

"Din informatiile preliminare pe care le avem este vorba atat de personal, cat si de beneficiarii centrului. Noi am descoperit in urma unei decizii de a testa atat personalul, cat si beneficiarii, chiar daca sunt asimptomatici", a declarat Horea Timis, reprezentant DSP Arad, citat de Antena3.

10:51 - Indonezia va interzice temporar transportul intern si international pe calea aerului si pe mare, cu anumite exceptii, incepand din aceasta saptamana si pana la sfarsitul lunii mai pentru a preveni o raspandire si mai ampla a noului coronavirus.

10:37 - Incepand de azi, controlorii de bilete vor masura temperatura calatorilor din Oradea la urcarea in mijloacele de transport in comun, pentru a ajuta la reducerea raspandirii noului coronavirus.

10:34 - Mai mult decat o pneumonie, COVID-19 este o inflamare vasculara sistemica, potrivit unui studiu al unor cercetatori din Zurich. Acest lucru explica de ce ea provoaca atat de multe probleme cardio-vasculare si cedarea organelor vitale.

10:24 - Parcurile din Bucuresti s-ar putea redeschide in trei saptamani, a anuntat Gabriela Firea. In ceea ce priveste transportul in comun, edilul cere autoritatilor sa asigure masti pentru calatori.

"La transportul in comun vom reveni treptat si sunt de acord ca Statul sa fie cel care asigura masurile de protectie pentru cetateni. Parcurile, e o discutie aici. Fac analize in aceasta perioada. Trebuie sa redeschidem, mai ales parcurile mari unde ar fi mai mic pericolul de a se intalni mai multe persoane in acelasi loc", a zis Firea, potrivit Antena3.

10:18 - 500 de rromi din localitatea Vadul Crisului, Bihor, refuza sa fie testati pentru coronavirus, desi trei dintre ei au fost depistati pozitiv. Politia si jandarmii au fost trimisi sa intervina in focar, iar primarul cere acum intrarea localitatii in carantina, informeaza Antena3.

10:02 - Primarul general, Gabriela Firea, a anuntat ca au ajuns in tara 6.000 de teste rapide, provenind dintr-o donatie, acestea fiind destinate cadrelor medicale din spitalele bucurestene.

09:50 - Antiviralul Remdesivir, produs de laboratorul american Gilead Sciences, nu a ameliorat starea de sanatate a bolnavilor de COVID-19, potrivit rezultatelor furnizate de unul dintre primele studii clinice ale acestui medicament.

Un rezumat al rezultatelor studiului clinic a fost publicat joi din eroare, inainte de a fi retras, pe site-ul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), a raportat cotidianul Financial Times.

"Regretam ca OMS a publicat prematur informatii privind acest studiu. Cercetatorii care au participat la el nu si-au dat permisiunea pentru publicarea rezultatelor", au transmis reprezentantii companiei Gilead Sciences.

09:48 - Medicul pediatru Mihai Cracu avertizeaza parintii sa nu fie indiferenti la un anumit simptom al COVID-19, intalnit mai mult in cazul copiilor, dar nu numai, si descoperit recent, aparand mai rar la adulti.

Este vorba despre COVID Toes (degetele COVID), adica niste pete purpurii sau albastre care apar pe degetele de la picioare, dupa cum a transmis presa straina.

09:40 - Cercetatorii elvetieni au demarat o campanie de recoltare a probelor de sange si de monitorizare a cetatenilor pentru a determina care este proportia din populatie dotata cu anticorpi impotriva noului coronavirus si care este nivelul de imunitate.

09:31 - Mexicul a depasit pragul de 1.000 de decese cauzate de noul coronavirus si numara peste 11.000 de cazuri confirmate de contaminare.

09:26 - Rapperul Fred the Godson a murit joi la varsta de 35 de ani din cauza unor complicatii legate de COVID-19 dupa ce a fost internat mai multe saptamani intr-un spital newyorkez, au confirmat mai multi prieteni ai artistului pe retelele de socializare.

09:17 - Presedintele Klaus Iohannis va vizita, impreuna cu premierul Ludovic Orban, la ora 12:00, Unitatea de Suport Medical "Bucurestii Noi".

09:08 - Un tren de noapte va duce, saptamanal, personal medical din Romania in Austria incepand cu 2 mai. Sistemul de ingrijire medicala din Austria se bazeaza pe forta de munca est-europeana. Aici lucreaza asistente si medici din Slovacia, Cehia, Ungaria si Slovenia. Insa Romania este tara din care au venit cei mai multi.

08:59 - In timpul conferintei de joi seara de la Casa Alba, un oficial a prezentat rezultatele cercetarii guvernului american, care arata ca inalbitorul poate ucide virusul din saliva sau din fluidele respiratorii.

"Vad ca dezinfectantul il distruge intr-un minut. Un minut. Exista vreo cale sa putem face asta, prin injectare sau aproape o curatare? Asadar, ar fi interesant de verificat asta", a spus Donald Trump.

Medicii au avertizat ca ideea lui ar putea avea rezultate fatale:

"Aceasta idee de injectare sau ingerare de orice tip de produs de curatare este iresponsabila si periculoasa. Este o metoda comuna la care apeleaza oamenii cand vor sa se sinucida".

"Ca medic, nu pot recomanda injectarea de dezinfectant in plamani sau folosirea de raze UV pentru a trata COVID-19. Nu ascultati sfaturi medicale venite de la Trump".

08:50 - Liderii UE au cerut Comisiei Europene sa pregateasca un plan de iesire din criza si au amanat deciziile dificile privind solidaritatea, pe care tarile din sudul continentului o solicita celor nordice.

Cancelarul german Angela Merkel a semnalat ca este pentru infiintarea unui fond comun de pana la 2.000 de miliarde de euro pentru redresarea economiei UE, dar vrea mai intai sa stie cum va fi folosit, inainte de a-l sustine oficial.

08:41 - Premierul Ludovic Orban a ajuns la Ministerul de Interne, unde va participa la sedinta Grupului de Suport Tehnico-Stiintific privind gestionarea bolilor inalt-contagioase pe teritoriul Romaniei.

08:32 - China continentala a raportat sase noi cazuri de infectare cu COVID-19 la sfarsitul zilei de 23 aprilie, in scadere cu 4 fata de ziua precedenta. Conform celui mai recent bilant, numarul total al infectarilor a ajuns la 82.804.

08:23 - Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat ca pandemia COVID-19 demonstreaza necesitatea reformarii Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si a avertizat ca este posibil ca SUA sa nu mai reia vreodata finantarea OMS si chiar sa lucreze la crearea unei alternative la organismul ONU.

08:14 - Numarul de cazuri confirmate de coronavirus in Turcia a trecut pragul de 100.000, a anuntat ministrul Sanatatii. In total, In Turcia au fost inregistrate 101.790 de cazuri si 2.491 de persoane au murit din cauza COVID-19.

08:05 - Epidemia a provocat 49.759 de decese in Statele Unite, dupa ce in ultimele 24 de ore s-a inregistrat un nou record - 3.176 de morti. S-a ajuns la 866.646 cazuri confirmate de infectare.

07:56 - Congresul american a aprobat un nou pachet de sprijin in valoare de 483 de miliarde de dolari, destinat sustinerii economiei si spitalelor pentru ca acestea sa poata face fata pandemiei COVID-19, vizand totodata si consolidarea capacitatilor de depistare a bolii.

In plus, Camera Reprezentantilor a aprobat crearea unei comisii care sa investigheze modul in care presedintele Donald Trump a gestionat criza provocata de pandemie.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#LIVE coronavirus Romania , #coronavirus