Ministerul Apararii anunta angajari temporare in sistemul medico-militar

Luni, 23 Martie 2020, ora 18:00
5846 citiri
Ministerul Apararii anunta angajari temporare in sistemul medico-militar
Foto: Facebook/ Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro

Ministerul Apararii Nationale (MApN) a demarat masurile necesare pentru suplimentarea numarului de posturi din sistemul medico-militar in vederea incadrarii cat mai rapide a acestora, se arata intr-un comunicat de presa transmis, luni, de MApN.

Potrivit sursei citate, angajarile temporare au loc in conformitate cu prevederile Decretului 195, din 16 martie 2020, privind instituirea starii de urgenta pe teritoriul Romaniei, in contextul eforturilor intreprinse de autoritatile publice pentru limitarea raspandirii noului coronavirus.

"Angajarile se vor face pentru o perioada de sase luni, conditiile generale si cele specifice posturilor care urmeaza a fi incadrate, punctele de contact, documentele necesare si termenele de trimitere a cererilor de angajare urmand a fi publicate de fiecare unitate medico-militara pe site-ul propriu si pe site-ul central al MApN", se precizeaza in comunicatul de presa.

Oficialii MApN sustin ca in acest moment sunt disponibile functii de medici in diferite specialitati, precum boli infectioase, epidemiologie, pneumologie, medicina de urgenta, medicina de laborator, anestezie si terapie intensiva, radiologie si imagistica medicala, igiena, medicina interna, medicina de familie, dar si asistenti medicali si farmacisti, in spitalele militare, institutele si centrele medicale ale MApN din Bucuresti, Brasov, Craiova, Cluj-Napoca, Constanta, Galati, Iasi, Pitesti, Sibiu si Timisoara.

"Masurile intreprinse de MApN au rolul de a creste capacitatea de reactie si rezilienta a sistemului medico-militar, angajat cu forte si mijloace in efortul coordonat de Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta pentru prevenirea si limitarea efectelor COVID-19, precum si pentru realizarea managementului consecintelor, raportat la evolutia situatiei epidemiologice din tara", se mai arata in comunicatul MApN.

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus si masurile luate in Romania si in lume

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MApN angajari temporare medici , #coronavirus