Ministrul Educatiei: Nu exista motivul inchiderii scolilor

Luni, 09 Martie 2020, ora 12:45
16333 citiri
Ministrul Educatiei: Nu exista motivul inchiderii scolilor
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul interimar al Educatiei, Monica Anisie, a declarat, luni dimineata, ca nu exista motiv ca scolile si gradinitile sa fie inchise.

"Parintii sunt indreptatiti sa puna intrebari. Insa trebuie sa nu intram in panica, pentru ca, la momentul acesta, nu exista decat patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticati cu coronavirus.

Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimisi de la spital acasa. Am luat masura inchiderii unitatii de invatamant in care acestia isi desfasurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru parinti si cadrele didactice pentru ca nu exista motivul inchiderii scolilor", a declarat Monica Anisie, la Antena3, citata de Mediafax.

De asemenea, ministrul a mai spus ca tot astazi urma sa aiba o videoconferinta, de la ora 10:00, cu inspectorii scolari generali "pentru a discuta problemele din teritoriu si a ma asigura ca in fiecare unitate exista sapun, dezinfectant".

"In aceasta dimineata (luni dimineata- n.red.) am o videoconferinta cu inspectorii scolari generali tocmai pentru a discuta problemele din teritoriu si a ma asigura ca in fiecare unitate de invatamant exista sapun, dezinfectant, adica masurile de preventie sa fie luate, pentru ca pana la urma, chiar daca inchidem astazi scolile, copiii tot vor circula prin oras, deci nu pot sta inchisi in casa.

Noi, ca sistem de educatie, trebuie sa ii educam si in spiritul preventiei, sa ii asiguram pe parinti ca le spunem copiilor cum anume trebuie sa se fereasca de o astfel de situatie in care s-ar putea imbolnavi", a mai spus ministrul.

Declaratiile Monicai Anisie vin in conditiile in care primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a facut - tot luni - un apel la membrii Comitetului pentru Situatii de Urgenta sa ia decizia de a inchide scolile si gradinitele din Capitala.

Firea a convocat, luni dimineata, un comandament de urgenta, avand in vedere cresterea numarului de cazuri de coronavirus din Romania, dar si confirmarea a doua imbolnaviri in Bucuresti.

Referitor la inchiderea scolilor din Capitala, primarul a precizat ca nu poate lua decizia, dar a facut apel la decidenti - Comitetul pentru Situatii de Urgenta - sa ia aceasta hotarare.

Detalii aici - Coronavirus: Firea a decis sa inchida teatrele. Ar fi vrut si scolile si gradinitele

Precizam ca o noua sedinta a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta va avea loc chiar astazi, la ora 16:00, si se va decide daca vor fi inchise toate scolile din Romania in contextul cazurilor noi de coronavirus.

De altfel, Consiliul National al Elevilor si Asociatia Elevilor din Constanta au cerut ministrului Educatiei suspendarea cursurilor, timp de doua saptamani, pentru a preveni raspandirea coronavirusului in tara.

Vezi LIVE cele mai proaspete informatii despre epidemia de coronavirus si masurile luate de autoritati

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ministrul Educatiei scoli inchise coronavirus , #coronavirus