O mama povesteste cum i s-a infectat bebelusul cu coronavirus, in spital

Vineri, 27 Martie 2020, ora 20:44
7563 citiri
O mama povesteste cum i s-a infectat bebelusul cu coronavirus, in spital
Foto: Arhiva Pixabay.com

Un bebelus de 5 luni se afla pe lista romanilor infectati cu noul coronavirus, iar mama lui afirma ca baietelul s-a imbolnavit in spital, din cauza erorilor facute de cadrele medicale.

Mama a povestit pentru jurnalistii de la Observator cum s-a intamplat totul, dar si cum erau tratati pacientii cu Covid-19 in spitalul caruia nu ii este dat numele.

"Din spital, doamna, de unde credeti ca puteam sa-l iau, din spital. Din spitalul mare. De miercuri dimineata, la ora 3, sunt internata la boli infectioase. De miercuri dimineata de la ora 3 pana joi la ora 4-5 sa spunem, in jurul orei 3-4-5, baiatul meu nu a fost consultat de nimeni. Eu ii dadeam paracetamol supozitoare, nurofen supozitoare, panadol. Din ambulanta ne-a coborat intr-o sectie in care erau bolnavi cu covid. (...)

Si ne-a bagat in alta sectie, am stat acolo, baiatul avea febra, temperatura(...) Iesi de pe usa pe hol, mai este un hol unde sunt saloane, si-acolo cred ca sunt foarte rau. Tusesc, au oxigen - chestie de-aia cu furtun la nas, oxigen cred ca este, e foarte... cum sa zic.

De la ei, merge, pune seringi, pune ace, pune branule, le face injectii, vine la noi cu aceleasi manusi, face injectii, pune branule, face tratamentul. Asistentele ies, cu acelasi costum, consulta un om infectat, vine la copil, pune mana pe copil. Nu se dezinfecteaza, nu-si da costumul jos deloc.

Astazi mi s-a umflat baiatul tot la fata si am iesit pe hol, am tipat, am strigat la medic si am zis ca baiatul meu e umflat tot la fata si n-a durat 10 minute si a venit medicul, s-a uitat la el, a pus mana pe telefon, a sunat sa intrebe de analizele noastre. Am inceput sa plang disperata, sa plang ca nu mai aveam nicio putere, mi-a fost in minte ca trebuie sa stau puternica si am stat. Sincer, doamna, mi-e frica. Mi-e frica, ca am un singur baiat si mi-e frica", a povestit mama bebelusului pentru sursa citata.

Conform ultimului bilant oficial, creste pe zi ce trece numarul romanilor infectati cu coronavirus. . Pana vineri au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate. De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 263 de noi cazuri de imbolnavire. Pacientii nou confirmati au varsta cuprinsa intre 0 si 94 de ani.

Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate si externate (53 la Timisoara,41 la Bucuresti, 7 la Iasi, 6 la Craiova, 6 la Constanta si 2 la Cluj).

La Terapie Intensiva, in acest moment, sunt internati 32 de pacienti, din care 24 in stare grava. Starea de sanatate a celorlalti pacienti este buna, stationara.

Citeste mai multe despre 263 de cazuri noi de imbolnavire - cel mai mare salt intr-o singura zi. 24 de pacienti sunt in stare grava

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia COVID-19: In Romania sunt peste 1.200 de cazuri confirmate, Spania a ajuns in situatie critica.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#bebelus coronavirus spital, #romani infectati coronavirus , #coronavirus
Comentarii