OMS avertizeaza ca relaxarea masurilor nu inseamna finalul pandemiei

Marti, 21 Aprilie 2020, ora 07:14
6469 citiri
OMS avertizeaza ca relaxarea masurilor nu inseamna finalul pandemiei
Foto: Arhiva Ziare.com

Organizatia Mondiala a Sanatatii a avertizat ca relaxarea masurilor nu inseamna finalul pandemiei si directorul Tedros Adhanom a anuntat ca peste 600 de spitale din lume ar putea inscrie pacienti in studii clinice pentru medicamente impotriva Covid-19.

In conferinta de presa sustinuta luni, Tedros a spus ca relaxarea restrictiilor nu reprezinta finalul niciunei epidemii si ca va fi nevoie de "efoturi sustinute" din partea guvernelor si oamenilor.

Masurile de izolare pot ajuta o tara sa reduca presiunea epidemiei, dar nu o pot opri, a spus el. Guvernele trebuie sa se asigure ca pot "detecta, testa, izola si ingriji fiecare caz si ca poate sa ii urmareasca pe toti cei care au avut contact cu un bolnav".

Tedros a adaugat ca peste 600 de spitale din lume pot fi gata sa inscrie pacienti in teste clinice ale OMS pentru medicamente si ca organizatia va trimite tarilor 180 de milioane de masti chirurgicale luna aceasta si luna viitoare.

El a subliniat ca organizatia pe care o conduce pune la dispozitie toate datele pe care le are si ca fiecare viata este importanta.

"Suntem deschisi si nu ascundem nimic... Vrem ca toate tarile sa primeasca acelasi mesaj imediat, pentru ca asta le ajuta sa se pregateasca bine si sa se pregateasca repede... Nu doar SUA, ci toate tarile primesc informatia imediat", a spus Tedros.

El a adaugat ca "oricine moare este tatal sau bunica cuiva". "Este viata si din acest motiv preferam sa vedem indivizii, figurile si oamenii. Nu sunt numere sau rate, sunt oameni. Din acest motiv nu avem secrete si de indata ce avem informatii le transmitem. Vrem sa salvam vieti, chiar daca este vorba despre o singura viata".

Seful OMS si-a inceput conferinta multumind artistilor care, in weekend, au sustinut evenimentul organizat impreuna cu Global Citizen, "One World: Together at Home", care a generat donatii de aproximativ 128 de milioane de dolari. Suma va fi alocata in sprijinul lucratorilor sanitari din prima linie in lupta impotriva Covid-19.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#relaxare restrictii coronavirus , #coronavirus