Posta Romana isi reduce programul, incepand de marti

Luni, 16 Martie 2020, ora 20:32
19880 citiri
Posta Romana isi reduce programul, incepand de marti
Foto: Facebook/Compania Nationala Posta Romana

Programul de lucru al tuturor oficiilor postale din Romania se va desfasura in intervalul orar 10.00 - 18.00, in perioada 17 martie - 1 aprilie.

Totodata, incepand de sambata, 21 martie, activitatea tuturor oficiilor postale se va suspenda in perioada weekend-ului, pana in data de 1 aprilie, cu posibilitate de prelungire a acestei masuri, in functie de situatie, a anuntat luni compania Posta Romana.

"Compania Nationala Posta Romana, in colaborare cu autoritatile competente in domeniul situatiilor de urgenta, va implementa un pachet de masuri de prevenire a raspandirii Covid-19, necesar protectiei clientilor si salariatilor in contextul epidemiologic actual", a informai luni compania.

Posta va reanaliza periodic masurile si termenele impuse, in functie de evolutia situatiei Covid-19.

"Pentru a scurta timpul de asteptare la ghiseele postale, compania recomanda tuturor clientilor accesarea serviciului online MyAWB, disponibil pe website-ul Postei Romane, care le va permite completarea rapida a formularelor necesare, prin mijloace electronice (telefon, tableta, laptop etc).

In acest fel, clientii se pot prezenta la ghiseele postale cu formularele precompletate anterior pe care le pot accesa de la adresa www.posta-romana.ro, sectiunea 'Completeaza formulare', de unde pot imprima si confirmari de primire si mandate postale. Mai mult, Posta Romana face apel la clienti sa foloseasca metoda de plata cu cardul bancar, de cate ori au posibilitatea, in oficiile postale dotate cu POS-uri pentru a evita manevrarea bancnotelor", a informat compania.

Totodata, pentru a evita aglomerarea subunitatilor postale, in incinta acestora se va permite accesul concomitent al unui numar limitat de persoane.

"Astfel, recomandam ca in interiorul unei subunitatii postale sa nu se afle mai mult de doua persoane la ghiseu, in timp ce restul clientilor vor fi rugati sa astepte in afara oficiului postal. De asemenea, potrivit masurilor de prevenire si limitare a eventualei raspandiri a virusului Covid-19 transmise de catre Ministerul Sanatatii, distanta dintre persoane trebuie limitata la 2 metri", spun reprezentantii companiei de stat.

Tot in sensul prevenirii raspandirii Covid-19, clientii vor fi rugati sa foloseasca instrumente de scris proprii pentru semnarea documentelor. Daca exista cazuri in care clientii nu dispun de asa ceva, li se vor pune la dispozitie de catre angajatii Postei Romane, dupa care acestea vor fi dezinfectate.

"Toate subunitatile postale sunt sau vor fi dotate cu sapun, dezinfectanti de maini si suprafete, masti si manusi, stocurile necesare urmand sa fie reimprospatate periodic, iar salariatii vor fi instruiti de catre directorii de Oficii Judetene de Posta cu privire la modalitatea de utilizare a acestora si aplicarea masurilor de prevenire a raspandirii virusului Covid-19. Dezinfectantul de maini va fi pus si la dispozitia clientilor companiei, in toate oficiile postale, iar suprafetele de lucru se vor igieniza cu dezinfectant de suprafete, o data la 2 ore sau la nevoie", mai anunta compania.

Pe langa masti si manusi, factorii postali care distribuie trimiterile si prestatiile sociale beneficiarilor aflati in izolare la domiciliu vor fi dotati si cu ochelari de protectie, masina cu care se face distribuire fiind dotata totodata si cu un dezinfectant de maini pe baza de alcool. Factorii postali vor incerca sa contacteze telefonic (in masura in care exista un numar de contact) beneficiarii carora urmeaza sa le fie distribuite prestatiile sociale, informandu-i despre ora aproximativa la care distribuirea va avea loc.

Factorii postali au fost instruiti sa pastreze distanta de 2 metri fata de persoanele izolate carora urmeaza sa li se distribuie prestatiile sociale. Acestia nu vor intra in locuinta clientilor, distribuirea realizandu-se la usa/poarta. Clientii sunt rugati sa utilizeze instrumentele proprii de scris.

Compania ofera posibilitatea clientilor autoizolati/izolati, sa primeasca informatii despre modul de operare al companiei, privind furnizarea prestatiilor sociale/trimiterilor postale, prin Call Center la telefon 021.9393. De asemenea, la adresa www.posta-romana.ro se vor actualiza constant informatiile cu privire la orarul de functionare al subunitatilor postale, precum si alte informatii de interes pentru clienti.

Citeste cele mai noi informatii despre coronavirus

Urmareste LIVE cele mai noi informatii despre criza provocata de coronavirus in Romania si in lume

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
#Posta Romana reduce programul, #coronavirus Posta Romana , #coronavirus
Comentarii