Situatia cazurilor de coronavirus in tarile vecine Romaniei

Marti, 07 Aprilie 2020, ora 16:06
5556 citiri
Situatia cazurilor de coronavirus in tarile vecine Romaniei
Foto: Arhiva Ziare.com

Numarul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns marti la 565, in crestere cu 24 fata de ziua anterioara, a anuntat celula guvernamentala de criza de la Sofia, informeaza novinite.com.

Pana in prezent in Bulgaria au decedat 22 de persoane din cauza coronavirusului SARS-CoV-2. In spitalele bulgare sunt internati 201 pacienti cu COVID-19, dintre care 26 se afla la terapie intensiva.

Seful celulei guvernamentale de criza de la Sofia, generalul Ventislav Mutafciski, a declarat ca restrictiile trebuie sa ramana in vigoare pana la Pasti (19 aprilie).

Ungaria

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, in Ungaria numarul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creste gradual, ajungand marti dimineata la 817; numarul persoanelor decedate este de 47.

Pana acum in Ungaria 71 de pacienti s-au vindecat complet.

Gergely Gulyas, seful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anuntat marti ca ar putea fi necesare masuri de protectie suplimentare in urmatoarele luni si a cerut populatiei si politicienilor sa coopereze deplin in combaterea epidemiei de COVID-19.

Expertii de la laboratorul Centrului national ungar pentru sanatate publica au izolat mai multe tulpini ale coronavirusului. Seful laboratorului, virusologul Zoltan Kis, a afirmat ca pe baza rezultatelor se pare ca agentul patogen a ajuns in Ungaria din cateva locuri diferite.

Republica Moldova

Numarul persoanelor decedate din cauza COVID-19 in Republica Moldova a ajuns la 21 dupa ce, marti, au fost confirmate inca doua decese. Alte 77 de persoane contaminate sunt spitalizate in stare grava. Autoritatile medicale de la Chisinau au raportat ca pana acum au fost tratate, in total, 40 de persoane infectate cu COVID-19.

Conform datelor oficiale, pana marti dimineata in Republica Moldova au fost confirmate 965 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, 111 fiind importate, iar restul cu transmitere locala. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in municipiul Chisinau (316), Stefan Voda (148) si raionul Soroca (125).

Serbia

In Serbia, numarul de persoane testate pozitiv cu SARS-CoV-2 era marti dimineata de 2.200, potrivit site-ului de stiri covid19.rs.

Laboratorul national al Institutului Torlak din Belgrad a testat pana luni seara 8.552 de persoane eligibile (situate in zona de transmitere intensa a virusului si prezenta simptomelor de infectare a tractului respirator).

Ucraina

Centrul de sanatate publica al Ministerului Sanatatii ucrainean a anuntat ca in Ucraina numarul cazurilor confirmate de COVID-19 era marti, la ora 09:00, de 1.462, dintre care 104 copii. O proportie de 74% dintre cei infectati au varste cuprinse intre 30 de ani si 69 de ani.

Un numar de 45 de pacienti au decedat, dintre care 85% aveau varste de peste 50 de ani.

Cele mai multe cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 se inregistreaza in orasul Kiev (253) si regiunile Cernauti (247), Ternopil (168) si Ivano-Frankovsk (160).

Urmareste LIVE cele mai importante informatii despre pandemia de coronavirus din Romania si din lume

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#cazuri coronavirus vecini Romania , #coronavirus