Coronavirus: UMF Cluj a decis sa tina cursurile online

Luni, 02 Martie 2020, ora 20:44
4492 citiri
Coronavirus: UMF Cluj a decis sa tina cursurile online
Foto: Facebook UMF Cluj

Conducerea Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca a decis ca activitatea didactica sa aiba loc doar online in perioada 3 - 15 martie, ca masura de reducere a riscului de raspandire a infectiei cu coronavirus, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al UMF "Iuliu Hatieganu" Cluj-Napoca transmis, luni, toate informatiile referitoare la desfasurarea procesului didactic vor fi transmise studentilor pe grupurile de studiu.

"In perioada 3 - 15 martie 2020, conducerea UMF Iuliu Hatieganu a decis continuarea online a activitatii didactice, la toate cele trei facultati (Medicina, Medicina Dentara si Farmacie), ca masura de preventie, cu scopul reducerii riscului epidemiologic de raspandire a infectiei cu noul coronavirus. Toate informatiile referitoare la desfasurarea procesului didactic vor fi transmise studentilor pe grupurile de studiu", se arata in comunicat.

Reprezentantii universitatii clujene sustin ca aplicarea acestei masuri este necesara deoarece prezenta studentilor in spitale, unde pot prelua sau transmite virusul, constituie un factor de risc important in lantul infectiei, nivelul de contagiozitate fiind crescut chiar si in absenta manifestarilor clinice.

"Tinerii fac forme usoare sau asimptomatice, insa, datorita mobilitatii lor ei reprezinta un factor important in raspandirea infectiei. Orice noua decizie privind activitatea didactica va fi postata pe site-ul universitatii si pe aplicatia InfoUtil", se mai arata in comunicatul UMF Cluj-Napoca.

Conducerea universittii face apel la studenti si profesori sa trateze cu maxima responsabilitate situatia si sa se conformeze masurilor, recomandand-le si sa evite in aceasta perioada locurilor aglomerate cum sunt cinema, restaurante, mall-uri.

UMF Cluj-Napoca are aproape 7.000 de studenti la nivel licenta, masterat si doctorat din care peste 2.000 sunt straini.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#UMF Cluj cursuri online coronavirus , #coronavirus
Comentarii
Poza just_comment
just_comment
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Felicitări! Un exemplu de urmat pentru toate felurile de adunări cu