Ambasadorul Marii Britanii: Romania nu are reputatia de tara curata

Joi, 03 Noiembrie 2011, ora 19:25
1519 citiri
Ambasadorul Marii Britanii: Romania nu are reputatia de tara curata
Foto: romaninuk.net

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Martin Harris, crede ca tara noastra are probleme cu birocratia, neavand o reputatie de "tara curata" pentru afaceri.

Martin Harris crede ca o problema generala in Romania este coruptia, atragand atentia ca, in cazul investitorilor britanici, companiile mari si mici se ocupa cu aceeasi problema, noteaza Mediafax.

"Realitatea in Romania nu este suta la suta atat de rea, cat mai ales reputatia, dar reputatia este importanta. Aceasta este o provocare pentru Romania in ansamblu, cum sa schimbe reputatia tarii", a declarat Harris.

"Este foarte important sa pastram piata unica. Vrem o Europa unita"

In ceea ce priveste conceptul de "Statele Unite ale Europei", ambasadorul Marii Britanii crede ca esentiala este ridicarea nivelului de integrare intre membrii zonei euro, referindu-se, specific, la salvarea monedei euro.

"Probabil ca cei 17 membri ai zonei euro vor lua mai multe decizii comune in viitor, dar nu trebuie sa uitam ca exista si o Uniune Europeana de 27 de membri. Este foarte important sa pastram piata unica, sa pastram institutiile comune si, dupa parerea noastra, sa intensificam colaborarea pe piata comuna intre cei 27 de membri. Vrem o Europa unita", a afirmat Harris.

"Printul Charles este un adevarat ambasador pentru Romania"

Harris afirma ca Printul Charles este un adevarat ambasador pentru Romania, iar tara noastra este o pasiune personala a Printului Charles.

"Cred ca Printul Charles a remarcat ceva important pentru Romania, si anume ca patrimoniul Romaniei este un avantaj enorm pentru tara. Daca este posibil, trebuie sa se pastreze acest patrimoniu pentru economia rurala, pentru turism", explica acesta.

Ambasadorul este de parere ca patrimoniul Romaniei este deosebit si ca este pacat ca in acest moment nu constituie un punct de atractie pentru mai multi turisti.

Romania traieste in continuare in tranzitie

Martin Harris considera ca este mai interesant sa traiasca intr-o tara dinamica, ce se afla intr-un proces de schimbare, cum e tara noastra.

"Este mai interesant sa traiesc intr-o tara dinamica, unde este un proces de schimbare. Cred ca Romania continua sa fie intr-un perioada de tranzitie si este important ca acest proces sa continue", opineaza acesta.

In ceea ce priveste reformele, Harris crede ca si acestea trebuie sa continue, crescand competivitatea fata de tari ca India, China si economiile emergente, vorbind in special de Romania, unde capacitatea de reforma este mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
#ambasador Marea Britanie, #coruptie Romania, #reputatie Romania , #coruptie