Apel pentru parinti: Demascati toti profesorii spagari!

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 15:53
2248 citiri
Apel pentru parinti: Demascati toti profesorii spagari!
Foto: Arhiva

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar (FNAP-IP) cere demascarea practicilor privind colecta de bani din scoli si promite ca va pastra confidentialitatea privind identitatea parintilor care sesizeaza situatii de acest fel.

"Facem apel la toti parintii, indiferent daca sunt sau nu in asociatia noastra, sa nu mai tolereze aceste practici privind colecta de bani pentru cadouri. Este timpul sa oprim acest fenomen, care ia amploare de la an la an. De aceea, rog orice parinte care va fi obligat sa dea bani la scoala sa ne anunte. Promitem confidentialitate legat de numele respectivului parinte, iar noi, Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti - Invatamant Preuniversitar, vom sesiza Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, dar nu vom expune parintii sau copiii la posibile presiuni", a declarat presedintele FNAP-IP, Mihaela Guna.

Intrebata daca are cunostinta despre faptul ca mama unui elev de la Scoala nr. 10 din Capitala, care a filmat o invatatoare care cerea bani pentru cadouri de sarbatori, a fost exclusa din comitetul de parinti, dupa cum s-a vehiculat in mediul online, Guna a spus ca nu stie, dar se va interesa despre aceasta situatie.

"Noi sutinem actiunile parintilor, iar daca mamica respectiva a fost exclusa din comitetul de parinti sau dintr-o organizatie de parinti o rugam sa ne anunte si vom analiza situatia. Revin cu apelul catre parinti sa nu ezite a ne sesiza orice neregula din scoala si o felicitam pe acea mama care a avut curajul sa demaste situatia de la Scoala 10", a conchis Guna.

Plangere penala pentru invatatoarea spagara

Un apel similar a fost facut si de catre inspectorul general al Inspectoratului Solar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Constantin Traistaru care a cerut parintilor sa sesizeze orice solicitare de bani pentru cadouri sau alte nereguli intalnite in scolile Capitalei.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti s-a autosesizat, la sfarsitul anului trecut, in cazul unei invatatoare de la Scoala nr. 10, care ar fi cerut parintilor bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai unitatii.

Invatatoarea apare cerand bani parintilor, intr-o inregistrare video, care a fost realizata de mama unui elev.

ISMB a sesizat, in 30 decembrie, Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 2, in legatura cu presupuse fapte penale savarsite de invatatoarea Dana Blandu, de la Scoala nr. 10 din Capitala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#apel parinti profesori spaga, #apel profesori spaga , #coruptie