Romania - nicio ticalosie nu ramane pedepsita (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 13 Iulie 2011, ora 19:56
6220 citiri
Romania - nicio ticalosie nu ramane pedepsita (Opinii)

Se prea poate ca nicio fapta buna sa nu ramana nepedepsita, dar atunci la fel de adevarat este ca Romania este tara unde, de asemenea, nicio ticalosie nu ajunge sa fie pedepsita vreodata.

Luati la intamplare din memorie cea mai evidenta marsavie, cel mai grosolan tun sau cea mai clara fapta de coruptie - nu veti gasi in dreptul lor niciun vinovat dovedit, judecat si condamnat definitiv. Exceptia - Gabriel Bivolaru. Singurul politician care a platit cu puscaria fapte de coruptie dovedite ca atare in instanta.

In rest, doar scandaluri, vorbe goale aruncate din toate partile, telenovele de weekend cu politicieni in catuse si o justitie folosita si manjita mereu de puterea politica a momentului. Asa a fost si pe vremea lui Adrian Nastase, la fel este si astazi, oricat ar incerca guvernantii de acum sa ne convinga de contrariul acestei evidente.

A spus-o ambasadorul SUA, o spune si reprezentantul Frantei - in Romania politicienii de la putere cer bani si-i santajeaza pe afaceristii din tarile respective, pentru a-i lasa sa patrunda la masa contractelor cu statul.

Acestea sunt cele mai vizibile semne, venite din exterior, de la oameni care, indiferent de suspiciunile conspirationiste legate de numele si provenienta lor, au totusi cea mai ridicata cota de incredere. Dincolo de aceste constatari seci si triste, vedem cu totii realitatea de langa noi.

Stim ca ne sufoca fenomenul coruptiei, dar nu vedem niciun mare corupt dupa gratii. Circul televizat se limiteaza la cei mai marunti dintre faptuitori - vezi cazul vamesilor arestati si luati pe sus cu elicopterul, dar eliberati pe rand in loturi la fel de mari precum au fost adusi in catuse.

Cata isterie nu s-a pus in miscare la inceputul anului, cand refuzul Europei civilizate de a ne primi in spatiul Schengen a fortat declansarea celei mai sinistre mascarade - actiunea cu vamile curate. Rezultatul? Primul si cel mai vizibil este acela ca vamesii cercetati, majoritatea fiind eliberati, nu pot fi concediati sau restructurati acum, intrucat legea nu permite acest lucru.

Asadar, e aproape un scop in sine sa fi ajuns a fi cercetat si anchetat de procurorii anticoruptie, pentru ca astfel iti pastrezi si jobul si banii castigati pe timp de criza. Ce poate fi mai ironic de atat? Ei bine, chiar daca nu va vine sa credeti, exista ceva si mai sinistru.

Regina sistemului mafiot din Romania. Cine nu a cazut victima fantasmelor provocate de acest concept manipulatoriu lansat pe piata tocmai de catre intoxicatorii scenei politice in scopul devierii atentiei de la adevaratele probleme ale tarii.

Aratat cu degetul de toata lumea buna si punctul spre care se indreptau aproape toate dovezile si declaratiile aparute in presa, Sorin Blejnar, cel banuit a fi "Regina", a comis ultima nefacuta. L-a pus din nou in functia de sef de divizie la Garda Financiara pe Stelica Barna, dupa ce l-a demis in urma cu nici doua saptamani din functia de sef al Garzii Financiare Bucuresti, pentru escrocherii cu firme fantoma, dupa cum au demonstrat jurnalistii de la Adevarul.

Da, este vorba despre Stelica Barna, acelasi personaj care a intrat si in atentia ANI pentru ca nu poate justifica o avere de aproape un milion de euro, formata din mai multe vile si conturi, desi salariul sau de bugetar nu a depasit niciodata 3.000 de lei.

Este aceasta dreptate sau nu? Se cheama ca actuala putere se lupta pe viata si pe moarte cu sistemul ticalosit si cu marii corupti sau nu? A se retine insa - Stelica Barna este cel care, desi era membru PSD, a votat in Consiliul Municipal, in 2004, pentru Traian Basescu, salvandu-l atunci pe Primarul Capitalei de o mare belea, respectiv aprobandu-i prin votul sau proiectul Pasajului Basarab.

Daca istoria de dupa nu a fost o recompensa a faptei bunului samaritean, atunci nu are sens sa ne intrebam daca ministrul Mediului, Laszlo Borbely, este suspectat de DNA de trafic de influenta, pentru ca UDMR a refuzat proiectul de regionalizare propus de Traian Basescu. Mai ales in conditiile in care se stie puterea si influenta de care se bucura ministrul in UDMR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Laszlo Borbely anchetat DNA, #perchezitii Laszlo Borbely, #ANAF evaziune coruptie politica, #spaga politicieni Romania , #coruptie