Despre Romania, pe blogurile straine de calatorii: Coruptia dintr-un aeroport romanesc

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 23:49
5648 citiri
Despre Romania, pe blogurile straine de calatorii: Coruptia dintr-un aeroport romanesc

Romaniei i se face reclama proasta pe unele dintre cele mai cunoscute site-uri de turism din lume, pe care strainii scriu ca lucrurile rele incep in Romania inca de la aeroport, unde s-au inregistrat cazuri de coruptie.

"As vrea sa merg in Romania cu familia mea, insa povestea asta pe care am gasit-o pe site-ul Virtual tourist m-a speriat. Este un incident izolat sau un mod de viata acolo? Ce ar trebui sa fac daca ma confrunt cu acest fel de cereri?

Cu siguranta nu as vrea sa ma pun pe mine si familia mea in primul avion inapoi catre SUA", scrie un utilizator din orasul Ann Arbor, statul Michigan, pe Tripadvisor.

Acesta publica mai jos povestea preluata de pe celalalt site, in care se arata dorinta de a informa despre "comportamentele nepoliticoase si indecente ale unor ofiteri la vama din Bucuresti".

"Dupa obtinerea vizei de la Ambasada Romaniei din Istanbul, pe 27 aprilie 2011, am ajuns la Bucuresti cu cursa Turkish Airlines, pe 28 aprilie.

Cand asteptam la coada pentru controlul pasapoartelor, un ofiter a venit la mine si mi-a cerut pasaportul. S-a uitat la el si m-a intrebat daca am 500 de euro cash la mine. L-am intrebat de ce as avea nevoie de o asemenea suma si mi-a spus ca nu pot intra in tara daca nu am acesti bani la mine.

I-am spus ca nu am asemenea informatii, si nici nu mi-a spus cineva de la ambasada sau de la agentia mea de turism despre ceva de genul asta. Cu toate acestea, aveam 700 de dolari in portofel, insa nu i-a acceptat, din moment ce erau echivalenti cu 450 de euro", se arata in povestea postata pe site-ul de calatorii.

Mai departe, ofiterul vamal l-a intrebat la ce hotel sta, cerandu-i in continuare sa ii prezinte documente si 500 de euro, altfel nu il va lasa sa intre in tara.

"I-am spus ca pot retrage bani daca este vreun bancomat in jur sau ii poate aduce prietenul meu care traieste si lucreaza in Bucuresti. Cu toate ca m-am oferit sa ii furnizez tot ce a cerut, nu a acceptat nicio solutie. Prietenul meu m-a pus in legatura cu avocatul sau, insa ofiterul vamal a refuzat sa vorbeasca cu cineva la telefon", continua autorul postarii.

Omul a intrebat daca asa sunt tratati cei care vin sa viziteze tara. "Mi-a raspuns: Da. Dupa acest raspuns, i-am spus ca nu vreau sa mai fiu acolo si ca vreau sa ma intorc cu primul avion. Mi-a zis ca nu ar fi o problema si a incercat sa ma faca sa semnez cateva hartii inainte de a ma trimite inapoi. Am refuzat sa semnez orice, asa ca m-au pus inapoi in avionul cu care am sosit", a mai povesti acesta.

La sosirea inapoi in Turcia, omul s-a intors la Ambasada Romaniei din Istanbul, unde a vrut sa depuna o plangere, insa reprezentantii Ambasadei i-au transmis ca aceasta problema nu are legatura cu ei si i-au dat informatii de contact ale Ministerului Turismului.

"Chiar daca nu ma astept la vreo solutie pentru acest accident, simt ca este de datoria mea sa informez in legatura cu situatia de la vama, astfel incat ceilalti oameni sa nu se confrunte cu acelasi tratament necorespunzator", mai scrie calatorul nemultumit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#coruptie aeroport Romania, #turisti coruptie Romania, #coruptie ofiteri vamali Romania , #coruptie