DNA: Un procuror a fost trimis in judecata, dupa ce a luat mita 11.000 de euro

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 19:38
1672 citiri
DNA: Un procuror a fost trimis in judecata, dupa ce a luat mita 11.000 de euro
Foto: Arhiva

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus, luni, trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a procurorului Iacob Niculaita de la Parchetul de pe langa Judecatoria Caracal, acesta fiind acuzat de trafic de influenta in forma continuata.

De asemenea, procurorii au mai dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, si a lui Constantin Musat, persoana fara o calitate anume, pentru complicitate la trafic de influenta in forma continuata, se arata intr-un comunicat DNA.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in cursul lunii noiembrie 2012, Iacob Niculaita a pretins de la o persoana suma de 5.000 euro, lasand-o sa creada ca, prin calitatea sa de procuror, va influenta un alt procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, care efectua cercetari fata de aceasta pentru savarsirea unei infractiuni grave, astfel incat magistratul din urma sa nu dispuna trimiterea in judecata a respectivei persoane, care l-a denuntat ulterior pe judecatorul spagar.

Procuroare trimisa in judecata pentru trafic de influenta

In schimbul promisiunii interventiei pe langa procurorul de caz, Niculaita a primit de la denuntator, in cursul lunii decembrie 2012, suma de 22.500 de lei (respectiv 1.500 euro si 15.750 lei), prin intermediul lui Constantin Musat.

In cursul lunii octombrie 2013, Niculaita a mai pretins de la acelasi denuntator, tot prin intermediul lui Musat, suma de 6.000 euro, invocand o relatie apropiata cu procurorul de sedinta din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Olt, pentru ca acesta din urma sa accepte administrarea unor probe in cursul cercetarii judecatoresti.

Din aceste probe urma sa rezulte o alta stare de fapt decat cea prezentata prin rechizitoriu, astfel incat rezultatul procesului ar fi fost aplicarea unei pedepse cu suspendare fata de denuntator.

Procurorii au organizat, pe 10 noiembrie, un flagrant si l-au prins pe procuror in timp ce primea suma de 6.000 de euro de la persoana pentru care urma sa intervina.

Mai mult, pe 11 noiembrie, la cererea procurorilor anticoruptie, Curtea de Apel Craiova a dispus arestarea preventiva, pe o perioada de 29 de zile, a lui Iacob Niculaita. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Craiova.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#procuror Caracal judecata, #procuror Caracal mita, #procuror Caracal DNA, #procuror Caracal trafic influenta , #coruptie