Medic decorat de Traian Basescu, retinut pentru mita. Cerea bani pentru a opera copii

Marti, 09 Aprilie 2013, ora 13:33
5914 citiri
Medic decorat de Traian Basescu, retinut pentru mita. Cerea bani pentru a opera copii
Foto: Arhiva

Un medic chirurg, dar si un anestezist de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti au fost retinuti, luni seara, fiind acuzati de luare de mita. Unul dintre ei a fost decorat, in 2011, de Traian Basescu.

Procurorii din cadrul Parchetului General al Capitalei i-au retinut pe medicii Gheorghe Stefan Ozsvath si Florin Rusu, dupa ce acestia le-ar fi cerut bani unor familii pentru a le opera copiii, potrivit Digi 24. Medicii au cerut intre 600 si 1.000 de lei pentru fiecare interventie chirurgicala in cazul a trei copii internati la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Procurorii au facut si perchezitii corporale, gasind asupra celor doi inculpati suma de 3.000 de lei, bani ce nu au putut fi justificati. Acestia ii vor duce pe medici, marti, in fata instantei, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, urmand sa faca in continuare cercetari.

In plus, managerul spitalului, Dan Enescu, a declarat ca unitatea sanitara va face o ancheta in cazul celor doi medici, precizand ca pana acum nu au fost reclamatii din partea familiilor pacientilor tratati in spital.

"Vom face o ancheta in cazul celor doi doctori. Imi pare rau pentru acest incident, mai ales ca pana acum nu am primit nicio reclamatie la adresa doctorilor Gheorghe Stefan Ozsvath si Florin Rusu, acesta din urma fiind chiar seful Clinicii de Anestezie Terapie Intensiva, cel care a reusit sa tina in viata cei cinci bebelusi arsi in incendiul de la Maternitatea Giulesti", a spus profesorul Dan Enescu.

Medicul anestezist a fost decorat de presedintele Traian Basescu, in 2011, pentru modul exemplar in care a participat la salvarea bebelusilor in cazul incendiului de la Maternitatea Giulesti.

De asemenea, purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Bucuresti a declarat ca procurorii isi vor continua cercetarile. Intrebat daca contributia medicului anestezist la salvarea nou-nascutilor va conta in ancheta, oficialul a raspuns ca nu este de competenta institutiei acest lucru. "Dosarul priveste faptele de luare de mita intr-un anumit context, pana acum nu a fost evaluata si reputatia unui inculpat. Medicul poate aduce anumite acte, insa nu este de competenta institutiei sa stabileasca acest lucru", a precizat purtatorul de cuvant.

D.T.

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#medici retinuti spaga, #medici retinuti Capitala, #medici retinuti mita, #medici mita Grigore Alexandrescu , #coruptie