Fostul primar al orasului Buftea, Ion Stoica, trimis in judecata

Marti, 24 Iulie 2012, ora 19:35
5438 citiri
Fostul primar al orasului Buftea, Ion Stoica, trimis in judecata
Foto: Arhiva

Fostul primar din Buftea, Ion Stoica, a fost trimis in judecata pentru luare de mita, dupa ce a primit drept mita un Mercedes de peste 80.000 de euro pentru includerea in planul urbanistic al orasului a ansamblului de locuinte pe care un dezvoltator imobiliar urma sa-l construiasca.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe Ion Stoica, primar (la data savarsirii infractiunii) al orasului Buftea, sub acuzatiile de luare de mita si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata. In acelasi dosar a fost trimis in judecata Adrian Marinescu, imputernicit al firmei EXPERT LAND SERVICES (dezvoltator imobiliar), acuzat de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca Ion Stoica, in calitate de primar al orasului Buftea, in baza unei intelegeri anterioare, a primit pe 20 decembrie 2008, de la Adrian Marinescu, imputernicit al firmei EXPERT LAND SERVICES (proprietara unui teren din Buftea), cu titlu de mita, un autoturism Mercedes 320 GL, in valoare de 86.544 euro. In schimbul masinii, primarul trebuia sa faca demersuri privind intocmirea/avizarea unor documente preliminare construirii unui ansamblu de locuinte, in interesul comercial al unei firme private, precum si la dezvoltarea infrastructurii in zona de interes a dezvoltatorului imobiliar.

Concret, demersurile au avut in vedere includerea planului urbanistic zonal (PUZ) al terenului respectiv in planul urbanistic general (PUG) al orasului Buftea, asfaltarea strazii de acces la terenul respectiv, asigurarea utilitatilor de apa si canal pentru terenul respectiv in perspectiva construirii unui ansamblu de locuinte pentru care Adrian Marinescu avea contract de exclusivitate pentru vanzarea locuintelor ce urmau a fi construite de catre dezvoltator.

Potrivit procurorilor, primarul Ion Stoica a incercat sa produca probe din care sa reiasa ca ar fi achitat pretului autoturismului. Astfel, pe 14 ianuarie 2011, Stoica l-a convins pe Adrian Marinescu sa scrie o chitanta de mana, care atesta, in mod nereal, ca acesta ar fi primit 56.000 euro in schimbul autoturismului. Documentul a fost depus de Ion Stoica la dosarul penal la data de 2 iunie 2011, incercand astfel sa denatureze faptele in favoarea sa, spun procurorii.

In cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra autoturismului marca Mercedes 320 GL, aflat in proprietatea lui Ion Stoica.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov.

Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#primar Buftea mita Mercedes, #primar Buftea Stoica judecata , #coruptie