In instanta: Judecatoarea din Bucuresti care ar fi luat spaga un milion de euro

Marti, 05 August 2014, ora 08:01
2813 citiri

Curtea de Apel Constanta judeca marti procesul in care fosta judecatoare Veronica Cirstoiu si fiul acesteia sunt acuzati ca ar fi luat mita de un milion de euro.

Cei doi au fost trimisi in judecata de procurorii DNA, la finalul lui 2013, pentru mai multe infractiuni de coruptie.

Veronica Cirstoiu si fiul acesteia, Florin Cergan, se afla in arest preventiv inca din luna august 2013. Judecatoarea care a lucrat la Curtea de Apel Bucuresti este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, instigare la spalare de bani, inselaciune si fals.

Judecatoarea acuzata ca a primit mita de la Dinel Staicu, pusa sub acuzare: Care era circuitul mitei

Fiul judecatoarei a fost trimis in judecata pentru complicitate la trafic de influenta, se arata intr-un comunicat al DNA.

Totodata, procurorii au dispus si instituirea sechestrului asiguratoriu pe bunurile judecatoarei si ale fiului acesteia.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata si Lucian Bagia, un avocat din Sibiu, omul de afaceri Dinel Staicu, precum si economista Carmen Ioana Popescu.

Acestia din urma sunt acuzati de infractiuni precum trafic de influenta, fals in inscrisuri, dare de mita si cumparare de influenta.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu ar fi primit, prin avocata Adriana Dascalu, circa 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a formula, impreuna cu ceilalti trei magistrati din completul de judecata, o solutie favorabila in dosarul fraudarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR), in care afaceristul fusese condamnat la 7 ani de inchisoare.

Mita ar fi fost intermediata de catre fratele lui Dinel Staicu si de economista Carmen Ioana Popescu, pusa sub acuzare in dosar pentru multiple infractiuni de coruptie.

Pentru a da o decizie favorabila in dosar, avocata a cerut initial 2,5 milioane de euro pentru a-i transmite mai departe magistratilor care urmau sa dea o sentinta favorabila in cazul lui Dinel Staicu. Spaga a fost ulterior renegociata si micsorata, iar mita a fost acordata in mai multe transe.

Mai mult, judecatoarea pretindea ca nu are locuinta si, cu ajutorul unor documente false, a beneficiat de decontarea chiriei de catre Curtea de Apel Bucuresti, producand statului o paguba de peste 140.000 de euro. In tot acest timp, banii primiti ca spaga au fost investiti in bunuri cumparate pe numele rudelor, cum ar fi un apartament de peste jumatate de milion de euro in Bucuresti, luat pe numele surorii judecatoarei corupte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#termen proces Veronica Cirstoiu, #judecatoare Veronica Cirstoiu proces mita , #coruptie