Ziare.com

Judecatoarele Costache si Dinu raman in arest

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 20:06

   

Judecatoarele Costache si Dinu raman in arest
Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti, precum si celelalte sase persoane din dosarul acestora de coruptie, raman in arest, a decis, vineri, definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) care le-a respins recursul fata de prelungirea masurii preventive.

In 8 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a admis propunerea procurorilor de prelungire a arestarii pentru judecatoarele Costache si Dinu si pentru celelalte sase persoane din dosarul acestora.

Hotararea Curtii de Apel a fost atacata la instanta suprema, care a respins, joi seara, toate recursurile.

In 15 martie, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, suspendate de CSM din functiile de la Tribunalul Bucuresti dupa ce au fost acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu (fost Staicu).

Alaturi de acestea, au fost arestate patru persoane, respectiv avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. Instanta a mai dispus cercetarea in libertate a lui Marian Catrin, acesta avand interdictie de a parasi tara. Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata atat de cei sase arestati, cat si de procurorii anticoruptie, in cazul lui Marian Catrin.

La 20 martie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins definitiv recursurile fata de masura preventiva, hotarand totodata si arestarea lui Catrin.

In 28 martie, Tribunalul Bucuresti a a decis ca in acelasi dosar sa fie arestat preventiv si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu, acuzat de dare de mita si cumpararea influentei judecatoarelor Dinu si Costache.

La 1 aprilie, CAB a respins o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar formulata de Antonela Costache.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in acelasi dosar sunt cercetati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, Daniel Petre, avocat in Baroul Bucuresti, si sotia acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile, precum si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu.

Judecatoarele Dinu si Costache sunt suspectate ca ar fi luat mita pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nutu si pentru a interveni si in alte dosare.

Viorica Dinu este cercetata pentru patru infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata, si luare de mita, iar Antonela Costache este acuzata de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) verifica averea judecatoarelor Viorica Dinu si Antoanela Costache.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 166 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor