Lista cu marile dosare de coruptie ale Romaniei, facuta publica - vezi care sunt

Joi, 08 Decembrie 2011, ora 21:28
12939 citiri
Lista cu marile dosare de coruptie ale Romaniei, facuta publica - vezi care sunt
Foto: scj.ro

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a publicat, joi, lista dosarelor de mare coruptie aflate pe rolul magistratilor. Potrivit instantei supreme, cei mai importanti acuzati de coruptie ai Romaniei sunt in numar de 31 si sunt judecati in 29 de dosare

Asadar, inculpatii aflati in atentia ICCJ sunt, printre altii, fostul premier Adrian Nastase, judecat in trei dosare, fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, cat si fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, acuzat in doua dosare, in unul de tradare si spionaj si in altul de subminarea economiei nationale, potrivit unui comunicat al ICCJ remis, joi, Ziare.com.

The Economist: Coruptia in Romania - vesnica mita

De pe lista dosarelor pe fond "importante", cum le numesc magistratii Curtii Supreme de Justitiei a Romaniei, nu lipsesc nici omul de afaceri Gigi Becali, judecat in doua dosare, presedintele de onoare al PC si, totodata, fondatorul trustului Intact Media, Dan Voiculescu, fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remes, si nici fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu.

Vezi AICI:

Adrian Nastase

Conform ICCJ, Adrian Nastase ar trebui sa afle sentinta, pe 15 decembrie, in dosarul "Matusa Tamara". De asemenea, vineri, pe 9 decembrie, are un nou termen in dosarul in care este invinuit pentru achizitiile de bunuri din China, iar pe pe 14 decembrie, termen in dosarul Zambaccian, in care este acuzat alaturi de sotia lui, Dana Nastase.

Monica Iacob Ridzi

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie se vor pronunta in cazul fostului ministru al Tineretului si Sportului din partea PDL, Monica Iacob Ridzi, pe 19 decembrie. Amintim ca Monica Iacob Ridzi este acuzata de abuz in serviciu.

Codrut Seres

Potrivit documentului remis Ziare.com, un nou termen in dosarul in care Codrut Seres este acuzat de tradare si spionaj a avut loc joi, urmand ca pe 24 februarie 2012 sa fie judecat un prim termen in dosarul in care este invinuit de subminarea economiei nationale.

Mai exact, Seres este judecat intr-un dosar pentru privatizarile din energie, in care este acuzat de tradare si spionaj, iar in altul pentru privatizarea Hidroelectrica, unde fostul ministru este acuzat de subminarea economiei nationale.

Gigi Becali

Si Gigi Becali trebuie sa se prezinte in fata judecatorilor tot in doua dosare: in celebrul dosar "Valiza" si in dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Ambele termene se vor judeca pe 15 decembrie.

Dan Voiculescu

Presedintele de onoare al conservatorilor, Dan Voiculescu, invinuit in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), este asteptat la un nou termen in acest proces marti, pe 13 decembrie.

Decebal Traian Remes

Judecarea dosarului "Caltabosul", in care Decebal Traian Remes a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, alaturi de Ioan Avram Muresan, acuzat de complicitate la cumparare de influenta in forma continuata, va avea loc pe 15 decembrie.

Tudor Chiuariu

Dosarul privind Posta Romana, in care sunt judecati fostii ministri al Justitiei si al Comunicatiilor, Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy, va fi judecat la Inalta Curte de Justitie si Casatie pe 19 decembrie.

Puroiul din Inalta Curte de Casatie si Justitie (Opinii)

Situatia acestor cauze este monitorizata de Inspectia judiciara, ca urmare a hotararii Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), adoptata in sedinta din 25 octombrie.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#dosare mita ICCJ, #dosare mare coruptie, #Adrian Nastase coruptie, #Monica Iacob Ridzi, #Codrut Seres , #coruptie