Seful de la Crima Organizata din Alba, retinut de DIICOT, a fost "Politistul anului" (Video)

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 13:02
4782 citiri
Seful de la Crima Organizata din Alba, retinut de DIICOT, a fost "Politistul anului" (Video)
Foto: Mesagerul Hunedorean

Seful BCCO Alba-Iulia, comisar-sef Traian Berbeceanu, acuzat ca a sprijinit o grupare infractionala specializata in evaziune fiscala cu produse petroliere, se afla la conducerea Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia din 2005, iar in 2007 el a fost declarat "Politistul anului".

Comisarul-sef Traian Berbeceanu are 45 de ani, iar din 2005 este sef al Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia, structura cu atributii in judetele Alba, Hunedoara si Sibiu.

Berbeceanu a avut in ultimii ani mai multe plangeri penale privind modul in care a anchetat diferite dosare, actiuni inaintate de persoane cercetate in cauzele respective.

Seful de la Crima Organizata din Alba, retinut de DIICOT (Video)

Traian Berbeceanu declara, in 2012, ca la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia erau depuse trei plangeri pe numele sau, formulate de catre o parte dintre inculpatii in dosarul utilajelor agricole furate din tari ale UE, dosar pe care BCCO Alba Iulia il instrumenta la acea data. Doua dintre plangeri au fost formulate de subcomisarul BCCO Liviu Schiau si fostul sef al SRI Alba Ioan Tarnu, ambii cercetati in dosarul utilajelor agricole furate din tari ale UE.

In anul 2007, Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Alba Iulia si Traian Berbeceanu au primit, la o gala organizata de Politia Romana, titlul de "Politistul anului" la categoria "Combaterea Criminalitatii Organizate".

Ce avere are politistul ridicat de DIICOT

Potrivit ultimei sale declaratii de avere, din iunie 2013, Traian Berbeceanu are un apartament la Deva, in suprafata de 78 de metri patrati, cumparat in 2001.

El mai mentioneaza in declaratia de avere trei masini - un autoturism Skoda Octavia, pe numele sau, cumparat in 2004, un autoturism Volkswagen Bora, detinut de sotia sa si cumparat in 2004 si o remorca auto, cumparata in 2011.

In declaratia de avere, Berbeceanu mai mentioneaza un credit de 35.000 de euro contractat in anul 2010 si scadent in 2035.

La rubrica "venituri", el precizeaza un venit anul de aproximativ 65.000 de lei din salariul de la IGPR si un venit anual de aproximativ 28.000 de lei, obtinut de sotia sa din salariul de la ISJ Hunedoara.

Traian Bebeceanu este casatorit, are un copil si locuieste in Deva.

La ora transmiterii acestei stiri, la apartamentul din Deva al comisarului-sef Traian Berbeceanu au loc perchezitii.

Seful BCCO Alba-Iulia, Traian Berbeceanu, este acuzat ca a sprijinit grupul infractional suspectat de evaziune fiscala cu produse petroliere de peste 3,5 milioane de lei, in acest dosar procuroriii DIICOT facand mai multe perchezitii in judetele Hunedoara si Alba.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
#Traian Berbeceanu politistul anului Crima Organizata, #politist infractor BCCO , #coruptie