Stenograme in dosarul "mafia cioclilor" - Cinismul angajatilor SMURD: Asta a murit acum 7 minute

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 10:33
6123 citiri
Stenograme in dosarul "mafia cioclilor" - Cinismul angajatilor SMURD: Asta a murit acum 7 minute
Foto: Arhiva

Sase persoane - medici, asistenti, politisti si angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta - sunt retinute in dosarul mitei de la pompe funebre. In plus, zeci de angajati SMURD si ai serviciului de ambulanta sunt acuzati ca luau bani de la patronii unor firme de pompe funebre ca sa dea informatii despre pacientii care mureau.

Adevarul publica mai multe interceptari ale convorbirilor telefonice purtate intre reprezentanti ai firmelor de pompe funebre si suspecti cercetati in acest dosar.

Conversatiile dovedesc ca asistentii medicali primeau, de la reprezentantul firmei de la pompe funebre suma de 600 de lei pentru a "preda informatiile despre mort".

Iata cateva fragmente din interceptarile aflate la dosar:

Asistent: Buna seara!

Administrator: Buna seara!

Asistent: De la Serviciul de Ambulanta. Am numarul de la un coleg. Am inteles ca aveti o firma.

Administrator: Da, da.

Asistent: Intrebarea e de baraj si imi raspundeti sincer daca puteti. Cat oferiti dumneavoastra daca va dau clientul?

Administrator: Sase.

Asistent: Bun. Eu sunt (...) de la Ambulanta. Sa tineti minte ca asta e numarul meu. Administrator: E in regula, domnule (...).

Asistent: Bine. Pastram legatura. Daca am vreunul, v-am apelat.

Administrator: Fara probleme. Multumim din suflet!

Dosarul mitei de la pompe funebre: Cat luau angajatii MAI si SMURD pe mort

La numai cateva zile, asistentul l-a cautat pe reprezentantul firmei de pompe funebre pentru a-i da un "client".

Administrator: Buna ziua, domnu (...).

Asistent: Buna dimineata. Ia spuneti-mi si mie, va ocupati si de decedati pe la camine de spital?

Administrator: Absolut!

Asistent: Bun. Asta a murit acum sapte minute. Inca ambulanta e pe drum ca vor sa-i faca manevre de resuscitare. El oricum n-o sa mai iasa... A facut o sincopa pe fond cardiac cu tensiune de 6 sau 7.

Administrator: E bine!

Asistent: Acum a murit si inca asteapta ambulanta sa-i faca manevre de resuscitare. Nu stiu ce poate sa-i mai faca la 86 de ani, dar ma rog....

Administrator: Nu, nu.... dar nici mai tanar.....

Asistent: Dar numai sa nu-l bage la moarte suspecta ca asta era cam pornit pe asistentele de la caminul-spital cred. N-au gasit alea perfuzie, n-au gasit balon de intubat, n-au gasit nimic.

Administrator: Doamne iarta-ma. Moarte suspecta la 86 de ani. Hai ma... Doar cel mult i-a curmat suferinta, dar.... aia nu se numeste crima.

"Angajatii firmelor de servicii funerare procedeaza in acest mod, pentru ca plasarea unui caz catre o firma trebuie realizata in mod operativ, cat mai rapid posibil, existand o competitie acerba atat intre firme, cat si intre angajatii SMURD, Ambulanta, Politia Capitalei", se arata in referatul procurorilor.

Cazurile erau transmise, in foarte multe situatii, de mai multi functionari, astfel incat apartinatorii erau contactati de mai multe firme de servicii funerare care se intreceau in oferte, in incercarea de a-i determina sa le accepte servciile.

Procurorii arata ca angajatii Ambulantei, SMURD si cei ai Politiei actionau ca "agenti de vanzari" ai firmelor de pompe de funebre, plasandu-le, in mod cinic, cazurile privind persoanele decedate, in schimbul unor sume de bani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#stenograme mita pompe funebre, #mafie pompe funebre , #coruptie