Un medic celebru, calcat de Politie. Cum raspunde acuzatilor ca ar fi cerut bani de la pacienti

Vineri, 24 Aprilie 2015, ora 08:29
6649 citiri
Un medic celebru, calcat de Politie. Cum raspunde acuzatilor ca ar fi cerut bani de la pacienti
Foto: Clinica de Chirurgie Vasculara Timisoara

Un celebru medic din Timisoara s-a trezit vineri dimineata cu Politia la usa. Parchetul de pe langa Tribunalul Timis efectueaza mai multe perchezitii acasa la prof. dr. Mihai Ionac, dar si la Clinica de Chirurgie Vasculara a Spitalului Judetean de Urgenta din Timisoara, sectie pe care Ionac o conduce din 2008.

In acest dosar, medicul este acuzat ca ar fi luat bani de la pacienti, transmite Digi24.

"As fi pretins mita de la pacienti", a declarat medicul pentru sursa citata, adaugand ca nu a facut asta in toata cariera.

Mihai Ionac sustine ca anchetatorii verifica sistemele informatice din locuinta sa, perchezitiile fiind facute in baza unui mandat pe care este precizat ca el are calitatea de martor.

Perchezitiile sunt facute de catre ofiteri ai Directiei Generale Anticoruptie si de trupe speciale ale Jandarmeriei, intr-un dosar de coruptie care vizeaza conditionarea efectuarii actului medical de primirea unei sume de bani sau sponsorizari catre un ONG, potrivit surse din randul anchetatorilor citate de Mediafax.

Profesor universitar la Universitatea de Medicina si Farmacie din Timisoara, sef de clinica, doctor in medicina (titlu obtinut in Germania), Mihai Ionac este una dintre figurile de marca ale medicinei romanesti. Colegiul Medicilor i-a dat premiul national pentru inovatie medicala in 2010.

Potrivit informatiilor difuzate de Digi24, ancheta in curs vizeaza fapte de coruptie si se bazeaza pe un raport al Curtii de Conturi. In acest document se arata ca la Clinica de Chirurgie Vasculara se faceau operatii estetice, pacientii erau trimisi sa-si cumpere medicamente, desi erau internati, sau erau stransi bani pentru renovare cu ajutorul unei asociatii ilegale.

"Nu inteleg ce se intampla. Sunt in calitate de martor pentru un lucru care, mi s-a scris acolo, care nu exista. Eu fac tot ce mi se indica si astept ca ancheta sa-si continue cursul, ancheta pe care nu o inteleg (...) Mi se pare tragic ce se intampla si probabil ca trebuia sa aleg sa-mi fac cariera in alta parte a lumii, unde ceea ce doresti cu buna intentie sa faci este pretuit si sprijinit. Pentru mine sanatatea pacientilor a fost prioritara, pentru fiecare pacient am facut tot ce mi-a stat in putinta, dar probabil ca sunt si pacienti nemultumiti", a mai spus medicul Mihai Ionac pentru Digi24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Mihai Ionac perchezitii Timisoara, #ancheta coruptie Clinica Chirurgie Vasculara Timisoara , #coruptie