Vicele CJ Caras-Severin lua mita prin nepot. "Pentru a fi sigur ca nu ai nimic pe tine, trebuie sa te dezbrac"

Marti, 12 Mai 2015, ora 20:13
6446 citiri
Vicele CJ Caras-Severin lua mita prin nepot. "Pentru a fi sigur ca nu ai nimic pe tine, trebuie sa te dezbrac"

Vicepresedintele Consiliului Judetean Caras-Severin Ionesie Ghiorghioni, care a fost prins in flagrant in timp ce lua mita in biroul sau, s-a folosit de nepotul sau pentru a primi spaga.

Astfel, acesta a pretins 10% din valoarea unor contracte de intretinere de drumuri de la Camand Impex Resita, firma cu care CJ avea contracte din 2013, iar transele de bani erau date nepotului lui Ghiorghioni de catre reprezentantii societatii, arata Mediafax.

Potrivit unor documente oficiale, in baza unei intelegeri initiate de vicepresedintele CJ Caras Severin, in perioada in care a administrat S.C. CamandImpex S.R.L. Resita, Armasu Paul Valentin a convenit sa-i dea lui Ghiorghioni 10% din valoarea fara TVA a lucrarilor realizate si incasate de societatea sa, in baza contractelor de lucrari incheiate cu Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat al judetului, unitate din structura organizatorica a CJ.

La randul sau, vicepresedintele CJ Caras Severin trebuia sa sprijine interesele societatii respective prin determinarea subordonatilor sai sa primeasca si sa admita devizele de lucrari si sa faca platile cu prioritate in favoarea firmei.

In documentele anchetatorilor se arata ca in 9 mai 2013 Directia pentru Administrarea Patrimoniului Public si Privat Caras-Severin a incheiat cu S.C. Camand Impex S.R.L. Resita acordul cadru de lucrari, avand ca obiect achizitionarea in baza unor contracte subsecvente a lucrarilor de intretinere pe timp de vara a drumurilor judetene din Caras-Severin pentru lotul 3 zona Resita, la pretul maxim de 4.264.381 de lei, la care se adauga 1.023.451 de lei TVA.

La data de 10 octombrie 2014, Adina Armasu, sotia lui Paul Valentin Armasu, s-a intalnit pentru prima data cu Ghiorghioni si i-a spus acestuia ca functionarii Directiei pentru Administrarea Patrimoniului Public si Privat refuza sa mai semneze procesele verbale de receptie pentru lucrarile executate de Camand Impex Resita.

Vicepresedintele CJ s-a oferit sa rezolve situatia, chemandu-l pe directorul acestei directii, Marius Andritoi, dar pentru ca acesta lipsea de la munca nu s-a putut rezolva problema, asa ca i-a cerut Adinei Armasu sa revina peste trei zile, cu o situatie centralizata a tuturor receptiilor care trebuiau admise pentru efectuarea platilor. Acesta i-a atras atentia sotiei lui Armasu sa pastreze confidentialitatea discutiei.

"Si noi suntem monitorizati [...] Suntem pusi intr-o imposibilitate, asa...niste parghii...domnule, astia omoara oamenii", i-a spus Ghiorghioni, Adinei Armasu, potrivit documentului citat.

Pe 13 octombrie 2014, Adina Armasu a revenit in biroul lui Ghiorghioni, iar acesta a asigurat-o ca o va sprijini nemijlocit in efectuarea preferentiala de plati pentru lucrarile executate, precum si in identificarea, prin rectificarea bugetara, a unor noi resurse financiare pentru plata lucrarilor.

Pe 18 noiembrie 2014 autoturismul in care se afla Ionesie Ghiorghioni a fost implicat intr-un accident rutier pe un drum din judetul Caras-Severin, iar acesta a fost internat si operat o clinica din Timisoara, pe 4 decembrie 2014.

In acest timp a vorbit la telefon cu Adina Armasu, iar pe 2 decembrie femeia a fost invitata sa il viziteze la spital.

"Potrivit procentului convenit, pana in acel moment aveau la Ionesie Ghiorghioni o datorie de aproximativ 70.000 lei, reprezentand folosul infractional in procent de 10%", se mai arata in documentul citat.

Flagrant la CJ Caras Severin: Vicele lua mita chiar in biroul sau (Video)

Pe 2 decembrie 2014, Ghiorghioni si-a contactat nepotul, pe Adrian Cosmin Ghiorghioni, pe care l-a trimis sa ia banii de la Adina Armasu, ca intermediar pentru unchiul sau.

Vicepresedintele CJ Caras-Severin i-a multumit femeii telefonic pentru bani si a stabilit ca urmatoarea transa sa ii fie virata dupa sarbatori. Intr-o alta discutie telefonica cu aceasta, Ghiorghioni i-a comunicat acesteia ca nu are inca deplina incredere in ea, spunand: "pentru a fi sigur ca nu ai nimic pe tine, trebuie sa te dezbrac".

Acesta i-a cerut nepotului sau sa aiba o colaborare mai buna cu Adina Armasu, iar pentru a nu se expune riscului de a fi depistati de catre organele de urmarire penala in eventualitatea in care convorbirile lor telefonice ar fi ascultate, nepotul lui Ghiorghioni i-a propus martorei sa-i "vanda" prin act notarial autoturismul BMW pe care il detineau sotii Armasu si sa-i mai plateasca "rate" pentru masina la care renuntau fortat, pe timp de un an si jumatate, fara a specifica cuantumul total la care ar fi putut ajunge aceste "rate".

In aceste conditii, Adina Armasu i-a transmis vicepresedintelui CJ Caras Severin ca i-a trimis prin nepotul suma totala de 8.500 de euro.

Ghiorghioni i-a transmis femeii ca banii ii foloseste in politica: "Dar crede-ma ca si politica asta nu se face fara niste cheltuieli. Si te sperii daca vezi...La ei a explodat, si da peste tot".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#vicepresedinte CJ Caras Severin spaga, #vicepresedinte CJ Caras Severin mita, #vicepresedinte CJ Caras Severin contracte , #coruptie