Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Crima intre copii, la Botosani

Luni, 24 Mai 2010, ora 15:17
4071 citiri
Crima intre copii, la Botosani
Foto: Monitorul de Botosani

O fetita de 10 ani, din Stiubieni, Botosani, a fost ucisa duminica dimineata, in timp ce mergea la biserica. Ucigasul este un adolescent de 15 ani, cu afectiuni psihice, externat din spital in urma cu circa doua luni.

Mobilul crimei pare sa fie un conflict mai vechi, fetita amenintandu-l pe suspect cu bataia in urma cu ceva timp, relateaza Monitorul de Botosani. Crima a avut loc pe o poteca, unde cei doi s-au intalnit accidental.

Cand s-a intersectat cu victima, Stefania Balan, care era insotita de fratele ei, adolescentul a scos cutitul si a injunghiat-o in piept. "Nu a fost niciun schimb de replici, iar totul s-a petrecut in cateva clipe", a declarat inspectorul Catalin Eduard Ilascu, seful Politiei Saveni.

Fetita a murit in bratele fratelui sau. Alertati de strigatele acestuia, care a incercat sa o resusciteze, mai multi sateni au intervenit si au solicitat Ambulanta.

"Cand am ajuns, fetita nu mai avea puls. Avea doar o rana in piept semn ca lama cutitului i-a sectionat o artera principala", a declarat o asistenta ajunsa la fata locului.

Marcat de cele intamplate, fratele fetitei a suferit un soc. Venit sa-si vada fiica, tatal Stefaniei a avut si el o cadere nervoasa. Ambii au fost transportati la Spitalul Saveni, unde au primit calmante si s-au aflat sub supraveghere medicala.

Baiatul risca maximum 12 ani de inchisoare

Condus la politie, Adrian A. a fost audiat, insa nu parea sa constientizeze ce a facut. "Va fi internat in spital pentru o expertiza medico-legala care va stabili daca raspunde pentru fapta comisa", a spus Aurel Simion, purtator de cuvant in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Botosani.

In functie de rezultatele anchetei, procurorii vor stabili daca adolescentul va fi acuzat de omor calificat si daca impotriva acestuia va fi luata vreo masura speciala. Chiar si in cazul in care va fi gasit responsabil, baiatul risca sa stea dupa gratii maxim 12 ani si jumatate. Asta pentru ca, potrivit Codului Penal, minorii pot primi doar jumatate din pedeapsa prevazuta de lege.

In schimb, daca se va constata ca omorul a fost comis pe fondul afectiunilor psihice, el ar putea fi internat intr-o unitate speciala.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#crima copii Botosani, #fetita ucisa Stiubieni, #fetita ucisa adolescent probleme , #crima