Crima la Piatra Neamt: Principalul suspect a fost prins (Video)

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 13:47
12300 citiri
Crima la Piatra Neamt: Principalul suspect a fost prins (Video)
Foto:Realitatea TV

Cristian Chilat, principalul suspect in cazul crimei de duminica de la Piatra Neamt, a fost prins de politisti luni in jurul orei 13:30.

Cristian Chilat, zis "Falau", in varsta de 38 de ani, nu a opus rezistenta. Acesta era ascuns intr-o locuinta din mediul rural si nu avea arma asupra lui. Pentru faptele sale, el risca inchisoare pe viata.

Interlopi impuscati intr-o cafenea din Piatra Neamt - unul a murit

Chilat a fost audiat de procurori si dus in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

Politistii au organizat filtre in judetul Neamt si in judetele invecinate toata noaptea de duminica spre luni si au verificat masinile din zona, cautandu-l pe suspectul principal in atacul care a avut loc duminica intr-o cafenea.

Un cunoscut interlop, Gheorghita Mararu, a fost impuscat, duminica, de cinci ori, intr-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamt, unde se afla impreuna cu prietenii. Acesta a murit la spital.

Crima la Piatra Neamt: Fratele interlopului ucis a fost externat

Se pare ca atacatorul s-a apropiat de Gheorghita Mararu si l-a impuscat de cinci ori, dupa care a fugit. In incident a mai fost ranita o persoana, fratele interlopului, care a fost transportat in stare grava la spital. Intre timp, acesta a fost externat luni, iar starea sa este buna.

Dan Fatuloiu propune schimbarea din functie a sefului IPJ Neamt

Cazul crimei de la Piatra Neamt se lasa cu sanctiuni. Dan Fatuloiu, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, a declarat la Realitatea TV ca a propus Ministrului de Interne schimbarea din functie a sefului IPJ Neamt, comisar-sef Aurelian Vasea Soric, pentru management defectuos.

"La nivelul Inspectoratului de Politie nu s-a actionat cu fermitate(...)Sanctiuni se vor da, vor fi schimbati manageri pentru ca prosta comunicare cu politistii a rezultat din acest periplu pe care l-am facut. Trebuie sa plece cei care sunt incompetenti cei care cheltuiesc banul public fara sa-l justifice, vor pleca toti indiferent de numarul lor".

El a mai precizat ca au fost gasite deficiente la conducerea IGP, la toate judetele, o parte dintre ele grave, inclusiv in Bucuresti.

"Evaluam managementul si va dam rezultatul", a declarat acesta.

Totodata, Fatuloiu a precizat ca a facut un apel catre CSM pentru faptul ca Cristian Chilat a fost eliberat conditionat, precizand ca agresorul trebuia supravegheat in momentul eliberarii.

"Cine l-a lasat in libertate pe acesta are o parte de responsabilitate. As dori sa nu mai fiu pus sa actionez post -eveniment.", spune chestorul de politie.

El a adaugat ca in actiunea de prindere a criminalului a fost ajutat de SRI.

La randul sau, prefectul judetului Neamt, Mihai Achip a declarat la Antena 3 ca suspectul a fost prins in comuna Dragomiresti, unde se pare ca avea niste rude si a fost dus la politie. Potrivit acestuia, in perioada imediat urmatoare, politistii vor cauta arma pe care barbatul a folosit-o in momentul crimei.

Achip a precizat ca Cristian Chilat este singurul suspect in acest caz. El spune ca barbatul avea serioase probleme de sanatate.

"Acest individ are si probleme serioase psihice, este greu de controlat reactiile unui om cu astfel de probleme", a spus prefectul de Neamt. In prezent suspectul este audiat, iar cercetarile continua.

Chilat, condamnat pentru violente, incendieri si distrugere

Se pare ca barbatul a fost implicat si in incendierea magazinului Onym, din centrul orasului Piatra-Neamt, care a avut loc in urma cu o saptamana. Politistii au stabilit ca incendiul a izbucnit "ca urmare a folosirii intentionate a unor mijloace de aprindere, mijlocul de producere fiind torta sau sticla incendiara".

Falau a fost retinut si in 2008, arestat si eliberat ulterior, in urma cu trei luni, inainte de termen.

Acesta a ajuns la inchisoare tocmai pentru ca a dat foc unui autoturism, fiind condamnat pentru distrugere. Cand a fost ridicat de la domiciliul sau, in urma cu 2 ani, individul dormea cu un pistol sub perna, avand mai multe arme in casa, insa nu a fost condamnat pentru detinere ilegala de arme.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#criminal Piatra Neamt, #politisti suspect Cristian Chilat, #crima Piatra Neamt interlopi , #crima
Comentarii