Criminala de la metrou vorbeste despre fapta comisa: Nu m-a interesat soarta fetei, cautam pantaloni ieftini

Miercuri, 12 Septembrie 2018, ora 16:58
9853 citiri
Criminala de la metrou vorbeste despre fapta comisa: Nu m-a interesat soarta fetei, cautam pantaloni ieftini
Foto: captura video

Magdalena Serban, femeia acuzata ca a impins doua fete in fata metroului dintre care una a murit, a fost audiata miercuri de magistratii Tribunalului Bucuresti, unde a spus ca a comis aceste gesturi pentru ca a avut ganduri negre, insa regreta faptele.

"In luna decembrie am fost concediata de la Carrefour si mediul meu de trai s-a redus. In zilele in care s-au intamplat accidentele am cazut moral, imi cautam de serviciu. Am cautat serviciu la chioscurile de la metrou in ziua aceea. Am avut o ameteala si am avut o gandire negativa.

Vreau sa se ia in considerare boala mea, am fost internata si in Spania. In decembrie 2017, m-am simtit foarte rau, pentru ca eram nefolositoare. Am avut ganduri negre si, de aceea, s-au intamplat aceste accidente. Regret faptele comise.

Nu este caracteristic pentre mine. Am lucrat in comert si mereu am fost in slujba indivizilor, atat in Spania, cat si in Romania", a spus Magdalena Serban, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti.

Femeia le-a mai spus judecatorilor ca prima fata pe care a impins-o in fata metroului, dar care a reusit sa se salveze la timp, semana cu o tanara la care a mers in Spania.

"Mi-au venit ganduri negre, sa o imping pe podeaua dintre statii. Pe prima fata am vazut-o prima data cand astepta metroul. Nu cunosc statiile de metrou. Am impins-o o data, dupa care m-a impins si ea, apoi am impins-o si eu, ca sa nu cad pe podea. A opus rezistenta. A venit metroul si am plecat, am iesit afara, am mancat si am cautat iar de serviciu pe la magazine si am intrebat daca au nevoie de vanzator, nu am gasit si m-am intors la metrou", a marturisit Magdalena Serban.

In privinta celei de-a doua fete impinse, care a murit in urma impactului cu trenul, Magdalena Serban spune ca nu a incercat deloc sa o ajute.

"Pe peron, ma uitam la mai multe persoane si vedeam negru in jurul meu, la fiecare, ce face. Pe o fata care a venit mult spre mine in fata mea am impins-o fara sa-mi dau seama. A cazut pe sine si nu se putea ridica de acolo, pentru ca era inaltimea mare. Doar un barbat ar fi putut sa o scoata de acolo. Cand era cazuta, striga ca pot sa-i iau geanta, moment in care eu am dat cu piciorul in geanta.

Fata era cu mainile intinse, iar geanta era in una din mainile ei. Nu am incercat sa o ajut si nu am vazut lovitura data de metrou, pentru ca am plecat. (...) Toate persoanele care erau acolo au vazut ca era cineva pe sine, dar nu a sarit nimeni, pentru ca venea metroul. Am plecat de acolo si am auzit tipete, dar eu eram deja pe scarile rulante. Apoi am plecat sa-mi cumpar pantaloni si de acolo m-a luat Politia.

Am stat doua ore sa-mi cumpar pantaloni. Nu m-am intrebat ce a patit persoana pe care am impins-o pe sina, pe mine ma interesa sa-mi gasesc pantaloni mai ieftin. Regret faptele comise. (...)

A doua fata nu a opus rezistenta, pentru ca era mai slabuta. Nu m-am gandit sa le imping pe fete de fel. Nu m-am gandit la asa ceva. Nu stiu de ce nu a opus rezistenta a doua fata, poate era si mai neatenta", arata femeia.

Vezi si Ultimele clipe din viata tinerei omorate la metrou: A incercat sa se salveze, dar a fost impinsa cu piciorul pe sine

Marturia fetei care a supravietuit

Judecatorii au audiat-o si pe Alexandra Anne-Mary Costache, fata care a reusit sa se salveze. Aceasta a spus ca, in acele momente, nimeni nu i-a sarit in ajutor. De asemenea, tanara cere daune 50.000 de euro.

"M-am gandit ca o sa mor cand a incercat sa ma impinga a doua oara. Am avut un reflex de a ma rasuci. Am auzit mai multi oameni care strigau si veneau spre mine. Repeta intr-una ca i-am luat banii. Ea continua sa spuna asta si arata spre buzunarul ei. Atunci m-am uitat bine la ea si am vazut ca era foarte calma si foarte hotarata.

Am fugit sa prind metroul, pentru ca imi era foarte frica. Ea a ramas pe peron. M-am uitat in jur, doua persoane care au vazut momentul, discuta despre acest moment. Nimeni nu a avut nicio reactie, de parca nu s-a intamplat nimic. Am izbucnit in plans, dar nimeni nu ma baga in seama.

Am ajuns la cabinetul dentistului. M-am mai calmat si a venit tatal meu. A venit tata si a sunat imediat la 112. Foarte dezamagit mi-a zis ca Politia ne pune pe noi sa cercetam la Costin Georgian sa vedem ce s-a intamplat. Am fost acolo, de unde am fost trimisa la Unirii", a spus Alexandra Anne-Mary Costache.

Mai departe, fata a spus ca a asteptat vreme de cateva ore pana politistii au gasit imaginile de pe camerele de supraveghere care au surprins momentul.

"Cand am ajuns la Unirii, un domn politist ne-a intrebat ce s-a intamplat si ne-a rugat sa mai asteptam ca mai avea un caz inainte de furt de geanta. Am asteptat un timp destul de lung, vreo doua ore.

La un moment dat, politistul ne-a invitat inauntru si a cautat inregistrarea de la Costin Georgian. A durat mult pentru ca multe camere nu mergeau. A gasit o inregistrare in care s-a vazut clar ceea ce s-a intamplat. Inainte sa vad inregistrarea, nu mi-am imaginat ca e atat de rau si ca m-a impins cu atata hotarare si am avut atac de panica. Un sef de la Politie mi-a zis apoi ca nu e atat de grav si probabil nu o sa fie incadrata la tentativa de omor", a mai declarat fata.

Magdalena Serban, femeia acuzata ca a ucis o tanara aruncand-o in fata metroului la finalul lui 2017, a fost trimisa in judecata in urma cu cateva luni, in stare de arest preventiv, de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, pentru infractiunile de omor calificat si tentativa de omor.

Magdalena Serban a fost arestata preventiv la finele anului 2017, pentru ca a impins doua tinere in fata metroului, una dintre acestea decedand in urma impactului cu trenul, cealalta reusind sa se salveze la timp.

Femeia a fost supusa unei expertize psihiatrice, care s-a incheiat in luna februarie 2018. Expertiza psihiatrica efectuata Magdalenei Serban a dovedit ca aceasta poate raspunde penal.

Citeste si Crima de la metrou: De ce a ales agresoarea sa atace in acest mod si cat de repede vom uita noi

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#criminala metrou martuirie, #Magdalena Serban marturie, #crima metrou , #crima