Filmul macelului din Dorobanti - ce s-a intamplat in cele 3 minute de groaza

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 16:50
5956 citiri
Filmul macelului din Dorobanti - ce s-a intamplat in cele 3 minute de groaza
Foto: Antena 3

Criminalul de la coaforul din Dorobanti, Gheorghe Vladan, a reusit sa ucida doua persoane si sa raneasca alte sase in circa 3 minute. Acestea sunt concluziile prezentate miercuri de politistii criminalisti.

"Potrivit camerelor de luat vederi, de la momentul in care inculpatul a intrat in unitatea comerciala si pana la momentul in care a parasit cladirea au trecut 3 minute si 27 de secunde", a declarat, miercuri, Valentin Selaru, seful Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului instantei supreme.

Seful Politiei: Permisul de port arma al criminalului, obtinut prea usor. Sesizam Parchetul

Insa Valentin Selaru a tinut sa precizeze ca in cele 3 minute si 27 de secunde, inainte sa deschida focul, crimnalul a discutat cu sotia lui si cu casiera, sugerand astfel ca masacrul propriu-zis a durat mai putin de 3 minute si 27 de secunde.

Potrivit simularii realizate de procurori, primul foc de arma a fost tras in salonul de primire, in sotie. Glontul a trecut prin corpul femeii si a patruns in biroul din salonul de primire.

Ulterior, barbatul a deschis focul inspre salonul de coafura, ranind-o in picior pe una dintre angajate. Apoi, observand ca o alta angajata se uita la el, Gheorghe Vladan a tras inspre ea, nereusind sa o nimereasca.

Atacatorul a executat un al treilea foc, catre un client al salonului. Un al patrulea foc a fost tras in directia unui client, dar acesta s-a ascuns sub un birou si nu a fost nimerit. Atacatorul a revenit in zona coaforului si a tras spre casiera. Vladan a deschis din nou focul cand aceasta s-a ferit si a tras, ulterior, catre o clienta si catre un angajat al unitatii.

Atacatorul a vrut sa plece, dar a observat o victima care incerca sa se ascunda, aparandu-se cu mainile ridicate in dreptul capului, si a tras un ultim foc de arma, se mai arata in simularea facuta de procurorii Valentin Selaru si Marius Iacob, prim-adjunctul procurorului general al Romaniei.

A intrat in coafor baut si sedat

Se pare ca, la intrarea in coafor, Gheorghe Vladan avea o alcoolemie de 0,25 grame la mie si luase medicamente antidepresive, a anuntat Marius Iacob.

Macelul din Dorobanti: Patru ofiteri de la Sectia 14 Politie, cercetati

"Institutul National de Medicina Legala (INML) Mina Minovici a stabilit ca Gheorghe Vladan avea, la momentul recoltarii probelor, o alcoolemie 0,25 grame la mie si luase medicamente antidepresive", a explicat Iacob.

Prim-adjunctul procurorului general a atras atentia, insa, ca va fi solicitat si calculul retroactiv al alcoolemiei in conditiile in care de la momentul producerii crimei si pana la evaluarea realizata de INML au trecut cateva ore.

Totodata, Iacob a mentionat ca ucigasul din Dorobanti a fost transferat, in cursul zilei de miercuri, la spitalul Penitenciarului Jilava, pentru expertiza informatica psihiatrica.

Gheorghe Vladan spune insa ca nu isi aminteste nimic din ceea ce s-a intamplat in seara de 5 martie. Cei doi procurori care au prezent simularea crimelor de la coafor, Marius Iacob si Valentin Selaru, spun ca Vladan ar avea amnezie temporara, provocata de socul survenit in urma atacului armat.

Pe de alta parte, intrebati de reprezentanti ai presei cum a reusit criminalul sa-si anunte fapta daca avea amenzie, cei doi procurori s-au rezumat sa spuna ca exista informatii care nu pot fi facute publice pentru ca ar perturba cursul anchetei aflate in desfasurare in acest caz.

Crima cu premeditare

Valentin Selaru a declarat si ca, in concordanta cu cercetarile de pana acum, macelul din Dorobanti se incadreaza la crima cu premeditare: "Circumstantele legale ale premeditarii pleaca de la tipul de munitie folosit, cu varful aplatizat, care raneste sever corpul impuscat.

O alta circumstanta a premeditarii este faptul ca ucigasul a tras de la distante mici. In plus, a tras toate gloantele pe care le avea, in numar de 11, desi incarcatorul pistolului permitea 18".

Potrivit sursei citate, in urma perchezitiei domiciliare s-a constatat ca Gheorge Vladan detinea ilegal 21 de cartuse, o parte dintre acestea cu varf aplatizat, iar altele cu varf alungit, precum si patru baionete.

Alte informatii relevante dezvaluite de cei doi procurori sunt ca, in urma perchezitiei domicilare, a fost schimbata incadrarea juridica a faptelor lui Gheorghe Vladan pentru ca s-a retinut in acest dosar si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.

Mai exact, dupa adaugarea unui alt cap de acuzare - nerespectarea regimului armelor si munitiilor - autorul crimelor din salonul de coafura din Dorobanti este cercetat acum pentru omor calificat si omor deosebit de grav cu premeditare.

In cursul zilei de luni, Vladan a venit de mai multe ori la coafor, sotia sa cerandu-i s-o lase in pace, potrivit angajatelor unitatii. La ora 17.30, barbatul a intrat in coafor si a impuscat-o pe casiera unitatii, apoi pe sotia sa, dupa care a tras in restul oamenilor care se aflau acolo. Conform anchetei in curs, barbatul ar fi vrut sa se razbune pe sotia lui pentru ca intentase actiune de divort.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#macel Dorobanti 3 minute, #simulare impuscaturi Dorobanti, #impuscaturi coafor Dorobanti Bucuresti, #criminal Dorobanti trei minute , #crima