Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Prima declaratie a tatalui Alexandrei: Credem ca este in viata, ne spune inima. Fac apel catre cei care au luat-o, sa o aduca

Joi, 01 August 2019, ora 22:46
45175 citiri
Prima declaratie a tatalui Alexandrei: Credem ca este in viata, ne spune inima. Fac apel catre cei care au luat-o, sa o aduca
Foto: Captura ecran Digi24

Ioan Macesanu, tatal Alexandrei, una dintre victimele de la Caracal, a declarat, joi seara, ca dupa aceasta declaratie vrea ca familia lui sa fie lasata in pace. Aceasta este prima declaratie de presa oferita de unul dintre parintii minorei de 15 ani, rapita saptamana trecuta de Gheorghe Dinca.

Totodata, Ioan Macesanu a spus ca nu si-a pierdut speranta si crede ca Alexandra este inca in viata.

"Asta este prima si ultima declaratie pe care o fac. Vreau sa fiu lasat in pace, si eu si familia mea. Nu vrem sa mai fim hartuiti, nu vreau sa mai fim vanati. Ce va spun ramane spus. Vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au implicat in acest caz si tuturor care cerceteaza in continuare.

Vreau sa le spun celor care au luat-o: vreau sa o aduca, sa o lase la o margine, nu ma intereseaza unde, nu ma intereseaza cine a facut treaba asta numai sa o aduca, ca sa ne reluam viata... viata noastra linistita, asa cum era... Inca o data, apel pentru toti care stiu ceva de ea, care...

Este foarte dificil pentru ca sunt 8-9 zile in care nu stim nimic. Deci cei care au luat-o sa o aduca acasa, sa fie sanatoasa. Nu ma intereseaza cine a luat-o. Vrem sa fie ca inainte. Vrem sa fim lasati in pace dupa aceasta declaratie", a spus, vizibil emotionat, tatal Alexandrei, la sediul Politiei Caracal.

Ioan Macesanu a mai afirmat ca el si sotia sa cred ca Alexandra este inca in viata.

"S-a zis ca nu ne dam silinta noi ca parinti, ca nu ne pasa. Din contra, si azi am cautat si vom cauta in continuare (pe Aelxandra - n.red.) . Nu stim nici noi, suntem disperati, va dati seama.

Credem ca este in viata. Vorbim cu ea in fiecare seara, nu la telefon, dar ne rugam in fiecare seara, in fiecare ora. Noi credem ca este in viata, vom crede pana in ultima zi, ultima spearanta. Dumnezeu sa o aduca acasa, sa fie sanatoasa", a adaugat tatal minorei.

Intrebat de jurnalisti ce le transmite anchetatorilor, Ioan Macesanu a replicat: "sa isi vada de treaba, sa fie uniti, sa isi uneasca toate fortele ca sa o gaseasca pe Alexandra. Le multumesc pentru tot ce au facut pana acum. Eu cred ca si-au facut datoria, am incredere in ei. Le transmit multumiri si sper sa rezolve cat mai repede".

Intrebat de modul in care au actionat operatorii 112, care potrivit raportului MAI in acest caz au avut o "atitudine refractara", tatal Alexandrei a raspuns: "Atunci poate nici dansii nu si-au dat seama, nu stiu... poate daca apelul sau locatia era mai clara, poate... Ma simt vinovat eu, ca tata, pentru ca nu am putut sa fac mai mult. Daca ne dadeam seama sau dansii isi dadeau seama, poate acum totul era rezolvat. Totusi cred ca isi vor face datoria si o vor gasi in viata, asa imi spune inima. Si eu si sotia credem".

Intrebat daca are informatii potrivit carora minora este inca viata, Ioan Macesanu a raspuns negativ.

"Nu, nu detin informatii, dar ne spune inima. Noi suntem increzatori, suntem crestini si credem in asa ceva. Asteptam din moment in moment sa vina acasa".

Intrebat ce i s-a spus in noaptea de joi spre vineri, cand a fost identificata casa lui Gheorghe Dinca, barbatul a spus: "Nu am fost chemat la poarta, am fost la politie. Mi s-a spus sa astept, am adus hainele pentru caine. Un tricou nespalat si o pereche de incaltaminte si am asteptat aici".

Jurnalistii au vrut sa stie si ce le transmite barbatul oepratorilor 112.

"Pe viitor sa fie mai atenti si sa dea cat mai precis... Poate nu sunt dotati, nu au aparatura care trebuie, poate le-a scapat ceva", a adaugat Ioan Macesanu.

Totoda, barbatul a avut un mesaj si pentru fiica sa: "Eu imi doresc din toata inima mea si din tot sufletul. Eu cred si sper ca fata mea traieste, asa imi spune inima. Si copiii, colegele ei cred asa ceva. Noi nu credem nicio secunda ca nu traieste".

Amintim ca, miercurea trecuta, Alexandra Macesanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut dupa ce a plecat spre Caracal cu o masina "la ocazie". Minora a sunat, joi, de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla.

Duminica, suspectul principal in acest caz, Gheorghe Dinca, a recunoscut ca a ucis-o pe Alexandra, dar si pe Luiza, o fata de 18 ani disparuta in urma cu 3 luni.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#tatal Alexandrei caz Caracal , #crima