"Acoperitii" din presa, in atentia CSAT?

Joi, 14 Mai 2015, ora 07:35
4360 citiri
"Acoperitii" din presa, in atentia CSAT?
Foto: Facebook/Tatiana Niculescu Bran

Fostul purtator de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, sustine ca CSAT ar putea lua in discutie in urmatoarea sedinta situatia "acoperitilor" din presa, cu referire la agentii acoperiti ai serviciilor secrete din Romania care ar lucra in diverse institutii media.

"Consiliul Superior al Magistraturii sesizeaza Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, pentru a face verificari cu privire la eventualii ofiteri acoperiti din randul judecatorilor si procurorilor. La pachet, ar putea intra, poate, si "acoperitii" din presa", scrie pe Facebook Tatiana Niculescu Bran.

CSM cere CSAT sa deconspire acoperitii din Justitie

Consiliul Superior al Magistraturii a cerut Consiliului Superior de Aparare al Tarii deconspirarea acoperitilor din justitie, solicitand in acest sens verificarea magistratilor spioni.

Decizia CSM a fost luata in sedinta de miercuri.

Ideea ca in randul judecatorilor si procurorilor din Romania ar exista ofiteri sub acoperire a fost vehiculata in spatiul public de mai multi politicieni, inclusiv fostul presedinte Traian Basescu.

Solicitarea privind verificarea si eliminarea magistratilor acoperiti a fost

facuta de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR).

Robert Turcescu a fost locotenent-colonel sub acoperire: Renunt la emisiune. Eram fariseu, un nimeni

Cat despre "acoperitii" din mass-media, in ultima perioada, mai ales dupa "deconspirarea" realizatorului TV Robert Turcescu, au existat diverse aluzii sau chiar acuzatii directe la adresa unor jurnalisti cunoscuti cum ca ar face parte din structurile de informatii si ar fi infiltrati in redactii.

In plus, in ultimul sau interviu acordat din functia de presedinte al SRI, George Maior a declarat ca in presa exista ofiteri acoperiti ai SRI.

Ofiteri acoperiti in politica, justitie si presa? Ce spune fostul sef SRI

"In presa sunt ofiteri acoperiti ai SRI, ca si in alte state democratice europene", a marturisit acesta. In opinia directorului SRI, ofiterul acoperit este o arma a oricarui serviciu secret. "Misiunea lor (a ofiterilor acoperiti - n.red.) este sa aduca informatii de securitate nationala pentru stat", spunea directorul SRI.

B.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#CSAT ofiteri acoperiti presa, #CSAT CSM acoperiti justitie , #CSAT