Guvernul nu mai are oprelisti sa continue privatizarea CFR Marfa - consilier prezidential

Vineri, 02 August 2013, ora 16:35
3171 citiri
Guvernul nu mai are oprelisti sa continue privatizarea CFR Marfa - consilier prezidential
Foto: Digi24

Guvernul a cerut CSAT "includerea pe ordinea de zi" a Hotararii de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 referitoare la privatizarea CFR Marfa, ceea ce inseamna ca a cerut o discutie si nu un aviz, a precizat consilierul prezidential pe probleme de securitate Iulian Fota.

"Introducerea inseamna o discutie. Presedintele a tratat intotdeauna foarte serios si s-a grabit sa raspunda la solicitarea guvernului si pentru ca exista un deadline care trebuie respectat in acordul cu FMI", a explicat Iulian Fota la Digi 24.

Acesta a negat ca programarea in 24 de ore a sedintei in CSAT a fost o "fortare", asa cum a acuzat Guvernul intr-un comunicat remis vineri dimineata.

"Presedintele intotdeauna a tratat cu foarte mare seriozitate si atentie solicitarile guvernului. Guvernul ne-a rugat si discutia a avut loc. Concluzia a fost prezentata in comunicatul CSAT. Nu pot sa intru in detalii", a mai declarat Iulian Fota, reamintind ca discutiile din CSAT sunt secrete.

In acest moment, guvernul nu are niciun fel de obstacole, niciun fel de oprelisti, sa finalizeze procesul de privatizare a CFR Marfa pe coordonatele pe care le stabileste", a mai subliniat consilierul prezidential, adaugand ca ce s-a hotarat in sedinta CSAT din februarie "ramane valabil", a mai punctat oficialul.

Intrebat daca guvernul mai are retineri cu privire la privatizarea CFR Marfa, Iulian Fota a raspuns: "Nu. Nu, din perspectiva CSAT".

La insistentele jurnalistului Digi24, consilierul prezidential a precizat inca o data ca nu s-a pus problema emiterii unui aviz astazi in sedinta CSAT, deoarece nici Guvernul nu a cerut acest lucru.

"Nu s-a pus problema aceasta. S-a pus problema punerii pe ordinea de zi a sedintei CSAT, ceea ce inseamna discutie. A avut loc, a fost buna, constructiva, sper ca multe lucruri s-au clarificat(...) Decizia din februarie ramane valabila, acolo s-a luat o decizie, astazi a fost o discutie", a reiterat Iulian Fota.

Guvernului ii e clar ce are de facut, responsabilitatea e a Ministerului Transporturilor

Intrebat ce urmeaza si daca disputa cu Guvernul va continua, Iulian Fota a raspuns: "Eu cred ca guvernului ii este clar in momentul asta ce are de facut".

"Au fost puse toate lucrurile pe masa. Discutia a fost foarte sincera, foarte deschisa. Guvernantii stiu ce au de facut", a completat Iulian Fota.

Consilierul prezidential a mai precizat ca au fost avute in vedere mai ales interesele angajatilor CFR Marfa. "Acolo e vorba de oameni, nu doar de aspectul financiar(...) Se pot gasi cele mai bune solutii in momentul asta, trebuie identificate de guvern, pentru ca soarta acestor oameni sa fie una buna", a adaugat consilierul.

Nu exista sedinte CSAT "de urgenta"

De asemenea, Iulian Fota a subliniat faptul ca, potrivit legii, nu exista sedinte CSAT "de urgenta", asa cum a invocat Guvernul.

"Nu exista sedinte de urgenta, ci ale CSAT. Toate sedintele CSAT sunt importante, abordeaza subiecte extrem de serioase", a explicat acesta.

Iulian Fota a precizat ca nu stie unde este plecat premierul Ponta in vacanta si nu este in masura sa spuna daca presedintele si premierul au discutat telefonic in legatura cu sedinta CSAT de azi, care a fost legal constituita, avand cvorumul cerut de lege.

In incheiere, consilierul prezidential a precizat inca o data ca privatizarea CFR Marfa nu mai necesita niciun aviz din partea CSAT, dupa cel dat in luna februarie, care viza "procedura de privatizare", iar gestionarea procesului "a fost si continua sa fie responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului".

"Din punct de vedere al CSAT nu exista niciun fel de obstacol, opreliste, piedica, pentru ca acest proces sa fie gestionat in continuare de Ministerul Transporturilor ca pana acum (...) Sper ca va fi dus la capat, e o miza economica, strategica (...) In acest moment eu cred ca guvernul are tot ceea ce are nevoie ca sa duca procesul mai departe", a conchis consilierul prezidential.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Fota CSAT privatizare CFR, #CSAT privatizare CFR aviz, #Ponta aviz CSAT CFR , #CSAT