CSAT, convocat in absenta lui Ponta. Subiectele sunt secrete

Joi, 30 Iulie 2015, ora 07:10
6870 citiri
CSAT, convocat in absenta lui Ponta. Subiectele sunt secrete
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a convocat Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, pentru ziua de joi, in conditiile in care prim-ministrul Victor Ponta a intrat miercuri in vacanta.

Informatia a fost confirmata oficial de Administratia Prezidentiala, la cateva ore dupa ce fusese difuzata pe surse de televiziunile de stiri.

Sedinta va avea loc la ora 14.00 dar subiectele de pe agenda nu sunt momentan cunoscute.

Potrivit unor surse citate de Digi 24, ministrii care fac parte din CSAT au fost anuntati despre sedinta prin SMS, iar unii dintre ei sunt nevoiti sa se intoarca din vacanta.

Sedinta de joi ar fi a treia condusa de Klaus Iohannis, de cand este presedinte.

La sedinta CSAT va fi prezent si premierul interimar Gabriel Oprea, care ii tine locul lui Victor Ponta cat timp acesta se afla in concediu.

Dupa votul din plen in cazul Ponta, urmeaza sedinta CSAT - Participa si premierul urmarit penal Update

Iohannis: CSAT a decis ca Guvernul sa schimbe legile pentru defrisarile ilegale

Precedenta sedinta CSAT a avut loc pe 9 iunie, cand a participat si premierul Victor Ponta. Atunci, printre subiectele discutate s-au numarat Strategia Nationala de Aparare a Tarii si defrisarile ilegale ale fondului forestier national si de masurile ferme de stopare a acestui fenomen.

La sedinta din 9 iunie a avut loc si o premiera, fiind intaia reuniune la acest nivel unde vicepresedintele CSAT - in persoana lui Victor Ponta - era urmarit penal. Acea sedinta a fost insa una ordinara, adica fusese convocata in urma cu mai mult timp, ceea ce se pare ca nu este cazul in ceea ce priveste reuniunea CSAT de joi.

Victor Ponta a mai lispit de la o sedinta CSAT in urma cu doi ani, la inceputul lunii august 2013, cand presedintele Traian Basescu convocase sedinta pentru discutii pe tema privatizarii CFR Marfa. Si atunci premierul s-a aflat in concediu si si-a delegat atributiile vicepremierului Gabriel Oprea.

CFR Marfa, pe masa CSAT

F.N.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#sedinta CSAT, #Iohannis CSAT, #sedinta CSAT secreta, #CSAT lipsa Ponta , #CSAT