CSAT: Retragem trupele din Kosovo si mai multe responsabilitati pentru Politia Locala

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 18:49
3994 citiri
CSAT: Retragem trupele din Kosovo si mai multe responsabilitati pentru Politia Locala
Foto: Arhiva

Trupele romanesti vor fi retrase din Kosovo. Decizia a fost luata luni dupa amiaza, in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii intrunit la Palatul Cotroceni sub conducerea presedintelui Traian Basescu.

"CSAT a analizat Raportul privind prezenta Romaniei cu jandarmi si politisti in Kosovo si a hotarat retragerea celor 178 de jandarmi si politisti romani, odata cu terminarea turului de serviciu, programata pentru luna decembrie", se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis Ziare.com.

Detaliile actiunii de retragere vor fi stabilite in coordonare cu partenerii europeni.

CSAT a aprobat si conceptia de reconfigurare a sistemului de ordine publica prin transferul de personal si responsabilitati in coordonarea administratiei locale. In acest context, Guvernul va adopta legislatia necesara pentru transferul de responsabilitati in domeniile ordinii publice si circulatiei rutiere de la Politia Nationala catre Politia Locala pentru a creste astfel eficienta actiunilor de pe teren.

Acordul pe scut

De asemenea, CSAT a aprobat semnarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru amendarea acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul SUA, referitor la masurile de protectie a informatiilor militare secrete de stat.

Cadastru la Udrea

In cadrul aceleiasi sedinte, membrii Consiliului au luat in dezbatere si au avizat proiectul de ordonanta de urgenta prin care se reglementeaza trecerea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Totodata, CSAT a avut pe ordinea de zi raportul privind activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale in perioada iunie - august 2011.

"Membrii Consiliului au fost informati cu privire la activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a fenomenului infractional la nivelul porturilor maritime, in perioada martie - august 2011.

Activitatile desfasurate si rezultatele obtinute de catre structurile de aplicare a legii cu atributii in domeniul prevenirii si combaterii fenomenului infractional la nivelul porturilor maritime au vizat activitati de cercetare si urmarire penala desfasurate in 2 dosare penale, prinderea in flagrant a unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea infractiunilor de contrabanda cu produse accizabile, precum si realizarea analizelor de risc asupra containerelor ce intra in tara prin porturile Constanta si Constanta - Sud", se mai arata in comunicat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#trupe Kosovo, #militari romani Kosovo, #retragere trupe Kosovo , #CSAT