Ziare.com

CSAT se intruneste vineri

Vineri, 02 August 2013, ora 07:14

   

CSAT se intruneste vineri
Presedintele Traian Basescu a decis convocarea de urgenta a CSAT vineri, 2 august, la ora 11,00, informeaza Administratia Prezidentiala, mentionand ca in cazul in care premierul Victor Ponta "nu poate raspunde convocarii", este invitat, fara drept de vot, vicepremierul Gabriel Oprea.

"Administratia Prezidentiala informeaza ca joi, 1 august a.c., la ora 17.05, la Secretariatul Consiliului Suprem de a Aparare a Tarii (CSAT) a fost depusa o solicitare a Guvernului Romaniei pentru convocarea unei sedinte a CSAT cu privire la Hotararea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013 pentru aprobarea conditiilor principale ale contractului de vanzare de actiuni intre stat, prin Ministerul Transporturilor, in calitate de vanzator, si Societatea Comerciala Grup Feroviar Roman S.A., in calitate de cumparator, avand ca obiect transferul dreptului de proprietate asupra unui pachet de actiuni, reprezentand 51% din capitalul social al Societatii Nationale de Transport Feroviar de Marfa 'C.F.R. Marfa' - SA", se arata intr-un comunicat al Presedintiei emis joi.

Potrivit sursei citate, Traian Basescu a decis "convocarea de urgenta a CSAT vineri, 2 august la ora 11,00".

"In cazul in care prim-ministrul Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, nu poate raspunde convocarii la sedinta CSAT este invitat, fara drept de vot, conform legii, domnul viceprim-ministru Gabriel Oprea", se mai arata in comunicatul Administratiei Prezidentiale.

Pe 24 iulie, Executivul a aprobat hotararea privind privatizarea CFR Marfa, premierul Victor Ponta anuntand ca urmeaza ca actul normativ sa fie transmis CSAT spre avizare.

"Aceasta hotarare de guvern o vom transmite, in baza opiniei Ministerului Justitiei, catre CSAT pentru avizare. Daca sunt lucruri de natura sa afecteze grav procesul de privatizare, CSAT, la care particip - evident, este condus de catre presedinte -, este institutia publica in care aceste elemente pe care noi nu le cunoastem pot fi ridicate, daca nu, inseamna ca mergem mai departe cu privatizarea. Declaratiile la ore de prime time nu au nicio valoare, nici macar politica, cu atat mai putin juridica si Romania isi indeplineste niste obligatii pe care le-a asumat fostul Guvern si fostul si actualul presedinte al Romaniei si pe care Guvernul pe care il conduc le-a pus in aplicare", a spus Ponta la acea data.

In aceeasi zi, purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, sustinea prin intermediul unui comunicat de presa ca ar fi o ilegalitate ca CSAT sa se pronunte cu privire la contractul de privatizare a companiei CFR Marfa, acuzandu-l pe premierul Victor Ponta ca incearca sa fuga de responsabilitate in acest caz. Presedintia mai evidentia faptul ca obligatia legala privind contractul de privatizare a unui pachet de actiuni al companiei CFR Marfa SA revine exclusiv Guvernului Romaniei si Comitetului de Privatizare a CFR Marfa din cadrul Ministerului Transporturilor.

In comunicatul Administratiei Prezidentiale din 24 iulie se mai mentiona ca presedintele Traian Basescu spera ca premierul Victor Ponta sa nu genereze "un nou episod tip Oltchim" cu ocazia privatizarii CFR Marfa.

La scurt timp, purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, a replicat printr-un comunicat in care se preciza ca Executivul va transmite Consiliului Suprem de Aparare a Tarii rezultatul negocierilor privind privatizarea companiei CFR Marfa si solicita Administratiei Prezidentiale sa trateze "cu responsabilitate" subiectul.

Pe 25 iulie, premierul Victor Ponta a anuntat ca este decis sa readuca pe profit CFR Marfa, chiar daca CSAT nu va aviza privatizarea, situatie in care compania va fi condusa de un manager privat si va fi restructurata.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 564 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nimic bun pentru PONTA ! Dela CSAT nu va obtine aprobarea pe

................privatizarea CFR Maerfa.
CSAT nu este notarul guvernului ca sa-l absolove de responsabilitatea sa !

 

O bazaconie

Astia sunt oamenii care conduc Romania. Guvernul hotaraste, dar nu hotaraste. In cazul asta Guvernul e un fel de PP. Cine trebuie sa semneze contractul de privatizare? Nu au fost stabilite conditiile in care se desfasoara procedura? Cum de s-a tinut licitatia si dupa aceia s-au trezit ca mai e nevoie de ceva? Si castigatorul licitatiei participa la sedinta CSAT? E castigator, parte implicata, trbuie sa se tina cont de el. Operatorul economic a platit o garantie, daca el refuza sa semneze o pierde. El ce garantie are ca va fi tratat corect? Primul ministru inventeaza proceduri noi... Rusineeeee... cu asemenea conducatori... SPAGARI NENOROCITI.

 

@nea nicule:OK! spagari! da matale cind vindusi votul ce erai?

Ipocrizia distruge Romania; ce credeai cind ai luat punga cu: zahar, ulei, faina si biscuiti plus 50 RON si ai vindut votul! Ce credeai ca vor face "alesii neamului"? Politicienii care si-au cumparat "victoria in alegeri din 9/12/12" nu trebuie sa-si scoata banii investiti?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor