CSAT decide miercuri mandatul Romaniei la summit-ul NATO (Video)

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 08:08
3279 citiri
CSAT decide miercuri mandatul Romaniei la summit-ul NATO (Video)
Foto: Administratia Prezidentiala

CSAT se va reuni, miercuri, incepand cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni, pe agenda aflandu-se mandatul Romaniei la summit-ul NATO si in special participarea la misiunea NATO din Afganistan in 2015.

Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, in cadrul sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii se vor discuta elementele care au in vedere mandatul Romaniei privind summit-ul Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) care se va desfasura in perioada 4 - 5 septembrie in Newport (Tara Galilor, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord).

NATO vrea sa infiinteze o baza militara in Romania

Potrivit comunicatului de presa, acest mandat al Romaniei la summit-ul NATO se refera, in principal, la participarea Romaniei la misiunea NATO din Afganistan in anul 2015 si la unele masuri stabilite la nivelul Aliantei Nord-Atlantice, in contextul situatiei regionale actuale.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca exista o solicitare ca Romania sa participe cu 400 de militari la securizarea Aeroportului din Kandahar, Afganistan, cerere la care se va da un raspuns la reuniunea CSAT din 3 septembrie.

Basescu a precizat ca Romania a raspuns asteptarilor aliatilor in ceea ce priveste Afganistanul pana acum, iar pe 3 septembrie "vom da un alt raspuns la o noua solicitare legata de Afganistan".

Summit-ul NATO: Ce isi doreste Romania

Presedintele a precizat ca Bucurestiului i s-a cerut sa mentina 400 de militari pentru a participa la securizarea Aeroportului din Kandahar.

"Vom trece prin CSAT raspunsul la aceasta solicitare", a spus Basescu. "Din Afganistan plecam dar nu chiar de tot. Vom ramane", a mai spus el.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis, in 2 iulie, ca Romania va participa la misiunea de instruire, consiliere si asistenta in Afganistan cu pana la 200 de militari din cadrul MApN si cu pana la 50 de politisti si jandarmi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Palatul Cotroceni, dupa o declaratie de presa privind situatia din Ucraina, ca urmatoarea sedinta a CSAT va avea loc pe 3 septembrie si nu are ca subiect Ucraina, seful statului mentionand ca acesta va pregati summit-ul NATO.

"Consiliul Suprem de Aparare al Tarii va avea loc pe 3 septembrie, dar nu are ca obiectiv Ucraina. Este un CSAT premergator Summit-ului NATO din 4-5 septembrie. Fata de situatia actuala, nu se impune convocarea CSAT, este fortata", a precizat atunci presedintele Traian Basescu.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sedinta CSAT summit NATO, #summit NATO Tara Galilor , #CSAT