Ziare.com

Gabriel Oprea i-a convocat la Guvern pe ministrii care participa la sedinta CSAT

de Camelia Badea
Vineri, 02 August 2013, ora 10:34

   

Gabriel Oprea i-a convocat la Guvern pe ministrii care participa la sedinta CSAT
Vicepremierul Gabriel Oprea, care a preluat in calitate de interimar atributiile premierului Victor Ponta, plecat in concediu, i-a convocat la Palatul Victoria pe ministrii care participa la sedinta de vineri a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).

Intalnirea are loc pentru o discutie privind privatizarea CFR Marfa inainte de inceperea sedintei, care va avea loc la ora 11.00.

La discutii participa ministrii Apararii, de Interne, Externe, Finante, Justitie. Lipseste ministrul Economiei, Varujan Vosganian, precum si premierul Victor Ponta, dar acestuia ii tine locul Gabriel Oprea.

Vicepremierul Gabriel Oprea nu este membru CSAT, de aceea el nu va avea drept de vot in sedinta de azi. Situatia ar fi fost alta daca premierul l-ar fi desemnat ca interimar pe vicepremierul Daniel Chitoiu, care este si ministrul Finantelor Publice, el facand parte din CSAT si avand drept de vot.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se reuneste vineri la solicitarea Guvernului pentru a discuta pe tema privatizarii CFR Marfa.

Premierul a declarat public in repetate randuri ca nu va semna contractul de privatizare a CFR Marfa daca nu obtine un aviz de la CSAT cu privire la Hotararea de Guvern nr. 526 din 24 iulie 2013, dar solicitarea oficiala de convocare a consiliului a fost trimisa catre Palatul Cotroceni abia joi seara, la ora 17, cu putin timp inainte ca Victor Ponta sa plece in concediu.

Imediat presedintele Traian Basescu a anuntat convocarea CSAT pentru vineri la ora 11, printre motive fiind si acela ca autoritatile s-au angajat, dupa cum reiese si din scrisoarea de intentie a Romaniei adresata FMI, ca privatizarea CFR Marfa sa fie finalizata pana in septembrie. Conform legii, termenul limita pentru incheierea contractului este 23 septembrie.

Pe de alta parte, sedintele CSAT sunt convocate de presedintele Traian Basescu trimestrial sau atunci cand devine imperios necesar, iar urmatoarea sedinta ar fi trebuit sa aiba loc chiar in luna septembrie.

Cum premierul este in vacanta, vicepremierul Gabriel Oprea a fost desemnat interimar, dar el nu este membru CSAT si nu are drept de vot, iar in CSAT deciziile se iau prin consens. De altfel, mai multi ministri au intrat de la 1 august in vacanta, fiind foarte posibil ca si unii dintre ei sa trimita inlocuitori la sedinta CSAT.

Vineri dimineata, Guvernul a remis presei un comunicat in care critica convocarea "de urgenta" a sedintei CSAT, precizand ca premierul nu a cerut asa ceva.

"Guvernul Romaniei precizeaza faptul ca nu a cerut convocarea 'de urgenta' a CSAT, ci a solicitat presedintelui sa dispuna includerea pe ordinea de zi a proximei sedinte a Consiliului a proiectului de HG amintit anterior", se arata in comunicatul Executivului, in care se apreciaza ca o "fortare" decizia presedintelui de a convoca sedinta in timp ce ministrii sunt in vacanta.

7 dintre cei 13 membri ai CSAT sunt reprezentanti ai Guvernului. Lor li se alatura presedintele, sefii SRI si SIE, seful Statului major General, consilierul prezidential pe probleme de securitate sisecretarul general al CSAT.

De ce se teme Victor Ponta sa semneze contractul de privatizare a CFR Marfa?

CSAT a desecretizat hotararea privind privatizarea CFR Marfa - Responsabilitatea e a lui Ponta

Ponta: Privatizarea CFR Marfa va fi reluata daca procedura nu se finalizeaza cu bine

Victor Ponta, care asigura si interimatul la Ministerul Transporturilor dupa ce Relu Fenechiu a fost condamnat la inchisoare, a refuzat sa semneze contractul de privatizare in termenul de 5 zile prevazut in caietul de sarcini, cerand CSAT sa se pronunte dupa ce presedintele Traian Basescu a exprimat public o serie de suspiciuni cu privire la castigatorul licitatiei, Gruia Stoica, proprietarul GFR.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1526 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
18 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Parerea mea este ca Ponta

ar trebui sa plece in vacanta de tot. Nu asa se guverneaza o tara.

 

Cea mai mare bucurie a mea, sa vad pedelacii cum se oftica.

E greu Camelia, sa mai invie un mort ca PDL. Basescu este terminat iar alta opozitie nu mai exista. Traiasca USL !
"De ce se teme Victor Ponta sa semneze contractul de privatizare a CFR Marfa?" Stiu asta va doare.

Deci se poate sa fie convocat CSAT!

Atunci de ce marinaruloscalda de 2 saptamini?

 

Ca sa-l faca pe Ponta varza.

Sa i se vada mai clar fuga de raspundere.

o sa vedeti voi ca Oprea o sa rezolve ! O sa-l ia

si pe Vanghelie si o sa faca ei vre-o trasnaie !

@apollo

Cu ce a scaldat-o Basescu? A spus vreodata ca nu va convoca CSAT? Nu. A spus doar ca nu intra in atributiile consiliului pronuntarea supra corectitudinii licitatiei. Cu toate ca Ponta palapaie de 2 saptamani, abia ieri Guvernul a cerut presedintelui convocarea CSAT, lucru pe care Basescu l-a pus in ptractica imediat.
Dai si tu din gura exact ca Ponta .. mult, prost si fara rost!

face repetitie la scalda de St. Maria,de la Costesti,cu ai lui

!!!!!!!.....:)

@ Apollo13 / scaldätoarea lu maman a ta..!!

Fraiere cu Joben Je.ghös..
Pai este o defectziune profesionalä..
De cind era mic = Mus,obligatoriu se scälda..ce mai vrei

Vrei sa te joci cu a mea? Treaba ta,dar s-ar putea

sa te intzepi,neatent cum esti si umbland cu capu-n nori !!

@ Generale ..am intzeles cä onoru* shi controlu*..sint la intrare

precis cä o sä-i controlezi in izmene..!!?
Sä nu care cumva vreunul din ei sä intre cu ..sculä.
sträinä...mai ales Pdl-istä.!? Am väzut cä ai shi un metru profi de croitorie..Le shi mäsori..??? Mamääää!!?

 

lasa ma,ca o sa ia tabachera de la Procust si se rezolva,se va

ajusta "problema",ca bugetul de la industrie !!!!.....o sa ramana cat tabachera !

@ copilul.. Händy..capat

Bä (mä sä-i spui lu tactu dacä a lipsit de lingä tine in primii 7 ani ) asha tzi-o mäsori tu cu tabacherea ??
Päi tot tactu e de vinä dacä a lipsit tocmai cind trebuia ..(ca shi Gibbonu täu azi) sä te spinzure de ea pe o cracä.Säracu o fi fäcut-o dar a fost o crenguta
subtzire shi ai cäzut in ..tabachere..Syck..ttyr XXL.!

Ponta i-a ridicat la plasa lui Basescu!

In mod normal Ponta este Ko, trebuie numaidecat ca cineva sa arunce prosopul!
Nu se stie inca cine v-a face plangere penala la DNA. Sau poate se sisizeaza din oficiu. Aici nu e vorba doar de raspundere politica. Pana peste trei ani cei 7, 4 (adica pardon cei 5 mil)vor uita de aceste privatizari, Ponta le mai da niste pomeni si daca Dragnea nu intra langa Becali, se aranjeaza si victoria in alegeri!!!
Dar oamenii astia au incalcat atatea legi in ultimul an si 2 luni incat nu pot scapa de DNA.

 

Imagineaza-ti urmatoarea situatie.

CSAT-ul sa dea aviz negativ privatizarii, guvernul este majoritar in consiliu, hotararile se iau in unanimitate! Pe cine sa mai dea vina Ponta? Pe proprii ministri? Ar fi penibil. Dar sunt sigur ca premierul o va face sugerand ca Basescu si consilierul sau pe probleme de aparare au contat mai mult decat 7 ministri, 2 sefi de servicii si seful SMG !

Asa asa,trage-i si un acatist,ca merita copilul

asta zbanghiu !

:)bai nene,du-te ma si canta la Golden Slitz ! Vrei sa spui de

aia 54% ? Ca milioanele alea,care sunt 8.6,iar voi le transformati in 5,sunt rasuflate !

Sa iti dea soarta dupa suflet !

Iti doresc sa ajungi sa-ti depinda libertatea de unul care "judeca" lucrurile politic si nu dupa lege! Poate atunci te vei convinge cat conteaza obiectivitatea vs subiectivitate!

Ponta i-a ridicat la plasa lui Basescu!

In mod normal Ponta este Ko, trebuie numaidecat ca cineva sa arunce prosopul! Nu se stie inca cine v-a face plangere penala la DNA. Sau poate se sisizeaza din oficiu. Aici nu e vorba doar de raspundere politica. Pana peste trei ani cei 7, 4 (adica pardon cei 5 mil)vor uita de aceste privatizari, Ponta le mai da niste pomeni si daca Dragnea nu intra langa Becali, se aranjeaza si victoria in alegeri!!! Dar oamenii astia au incalcat atatea legi in ultimul an si 2 luni incat nu pot scapa de DNA.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor