Presedintia da lamuriri: Sedinta CSAT de marti, cu acordul lui Ponta

Luni, 25 Noiembrie 2013, ora 20:26
2882 citiri
Presedintia da lamuriri: Sedinta CSAT de marti, cu acordul lui Ponta
Foto: militar.infomondo.ro

Purtatorul de cuvant al presedintelui, Bogdan Oprea, a sustinut ca speculatiile cu privire la sedinta CSAT care va avea loc marti, la Palatul Cotroceni, sunt neadevarate, subliniind ca reuniunea Consiliului a fost convocata inca de pe 18 noiembrie, cu acordul premierul Victor Ponta.

"Convocarea sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii de maine, 26 noiembrie, a fost facuta inca de lunea trecuta, 18 noiembrie, si cu acordul prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, care este si vicepresedinte al CSAT.

Caracterul de urgenta al sedintei este dat de faptul ca bugetele institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale trebuie avizate de CSAT inainte de votarea bugetului pe anul 2014 in Parlamentul Romaniei. Bugetul a fost depus la Camera Deputatilor, camera decizionala, abia luni, 18 noiembrie, adica ziua in care s-au facut si demersurile pentru convocarea sedintei", a subliniat Oprea, luni, intr-o declaratie.

El a mentionat ca puncte de vedere ale institutiilor implicate au fost depuse la Secretariatul CSAT pana vineri, 22 noiembrie.

Basescu loveste din nou: Ponta si ministrii, chemati la CSAT cand aveau intalniri cu chinezii

"Tinand cont si de faptul ca presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, se afla intr-o deplasare externa joi si vineri, dar si de caracterul de urgenta al subiectelor aflate pe ordinea de zi, sedinta CSAT a putut fi convocata doar la inceputul acestei saptamani. Orice speculatii legate de data stabilirii acestei sedinte sunt complet neadevarate si rauvoitoare", mai sustine Oprea.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii se va reuni marti, la Palatul Cotroceni, incepand cu ora 15,00.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT se afla propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale. Pe timpul sedintei vor fi abordate si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala, precizeaza Administratia Prezidentiala.

Precedenta sedinta CSAT a avut loc pe 1 octombrie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Oprea sedinta CSAT, #Basescu sedinta CSAT Ponta, #Basescu sedinta CSAT, #sedinta CSAT , #CSAT