Sedinta CSAT s-a incheiat, dupa aproape cinci ore de discutii

Marti, 15 Martie 2016, ora 16:23
2306 citiri
Sedinta CSAT s-a incheiat, dupa aproape cinci ore de discutii
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, care a durat aproape cinci ore, s-a incheiat, fiind o reuniune mai lunga decat majoritatea sedintelor CSAT.

De altfel, din cauza prelungirii sedintei CSAT, si premierul Dacian Ciolos a amanat o reuniune pe care o avea programata pentru marti la ora 16:00.

Administratia prezidentiala va da publicitatii un comunicat dupa sedinta CSAT.

Pe ordinea de zi a sedintei CSAT figurau subiecte referitoare la: stadiul indeplinirii, in anul 2015, a Programului privind transformarea, dezvoltarea si inzestrarea Armatei Romaniei pana in anul 2027 si in perspectiva; stadiul desfasurarii activitatilor prevazute in Planul-cadru pentru continuarea procesului de restructurare si modernizare a Armatei Romaniei in anul 2015; conceptia de realizare a Sistemului de comunicatii si informatic al Fortelor Armate ale Romaniei; concluziile rezultate in urma desfasurarii exercitiilor si antrenamentelor de mobilizare, in anul 2015, pentru verificarea stadiului pregatirii populatiei, economiei si a teritoriului pentru aparare.

CSAT urma sa discute si despre "evolutii ale actorilor non-statali de factura jihadista si consecintele pentru spatiul euro-atlantic".

Pe agenda sedintei se aflau si evolutiile din Balcani si impactul asupra politicii externe si securitatii Romaniei, precum si perspectivele evolutiei situatiei politice din Republica Moldova.

Fenomenul migratiei ilegale la nivel european constituia un alt subiect ce va fi dezbatut in sedinta CSAT.

Membrii Consiliului aveau pe agenda si masurile adoptate, actiunile intreprinse in domeniu si rezultatele obtinute in combaterea fenomenului taierilor ilegale din fondul forestier national.

Pe ordinea de zi mai figurau: amendamentele propuse de Guvern la proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 109/2011 privind guvernanta corporativa a intreprinderilor publice; activitatea desfasurata de catre institutiile cu atributii in domeniul securitatii nationale in anul 2015 si principalele obiective pentru anul 2016; activitatea Consiliului Operativ pentru Securitate Cibernetica in anul 2015; activitatea Centrului National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica - CERT-RO in anul 2015 si planul de activitate pentru 2016; activitatea desfasurata de catre Consiliului Suprem de Aparare a Tarii in anul 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#sedinta CSAT, #Iohannis sedinta CSAT, #Iohannis Ciolos CSAT , #CSAT