Ziare.com

Cine este noul candidat pentru functia de vicepresedinte al CSM

Marti, 05 Februarie 2013, ora 15:31

   

Cine este noul candidat pentru functia de vicepresedinte al CSM
Judecatorul Adrian Bordea, reprezentant in Consiliul Superior al Magistraturii al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, si-a depus candidatura pentru functia de vicepresedinte al CSM.

Candidatura lui Bordea este sustinuta de sustinuta de Sectia de judecatori a CSM.

"In cadrul sedintei de astazi, s-a dezbatut candidatura pentru functia de vicepresedinte al Consiliului asa cum s-a stabilit prin Hotararea 94 de anul acesta a sectiei. Domnul judecator Adrian Bordea, judecator la ICCJ si membru ales al Consiliului, a inteles sa isi asume candidatura la aceasta functie.

In urma dezbaterilor pe care le-am avut in sectie, in unanimitate, membrii prezenti au decis sa sustina aceasta candidatura a lui Adrian Bordea la functia de vicepresedinte. S-a decis ca aceasta sustinere a candidaturii sa fie anticipata de o delimitare foarte clara a atributiilor celor doua sectii ale Consiliului", a declarat Alexandru Serban, presedinte desemnat al Sectiei pentru judecatori pentru sedinta de marti.

Potrivit acestuia, in cadrul reuniunii de marti s-a discutat si despre necesitatea unei analize a Sectiei de judecatori asupra raportului MCV.

Analiza va fi prezentata plenului pentru realizarea unei pozitii unitare si complete a CSM, plecand de la analiza preliminara prezentata de presedintele CSM saptamana trecuta si pozitia adoptata marti de judecatorii din Consiliu

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 2569 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce procese a judecat ?.Ce sentinte de rasunet a dat?

Din organizatie de magistrati face parte?.Asta at fi trebuit sa contina articolul,ca sa ne putem face si noi o idee despre om.O fi un judecator temtut,sau vre-un grajdan ?

 

Adrian Bordea - fiu de general Secu.

"Revolutionarii din Asociatia Apolitica Societatea Targoviste si Fundatia Redarea Istoriei din judetul Dambovita se revolta impotriva faptului ca judecatorul Adrian Bordea (fost magistrat la Tribunalul Dambovita) si-a depus candidatura pentru postul de membru in noul CSM din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie unde functioneaza in prezent ca magistrat. Asociatia Apolitica Societatea Targoviste si Fundatia Redarea Istoriei considera aceasta candidatura ca fiind una imorala si extrem de periculoasa pentru actualul stat de drept – stat in care nu s-a aplicat legea lustratiei. In calitate de fiu al fostului general de Securitate care activa in judetul Dambovita, judecatorul Adrian Bordea a poluat, prin candidatura sa, imaginea iccj si, indirect, a csm (...) Atragem atentia noului csm ca revolutionarii anticomunisti din Dambovita vor monitoriza candidatura fiului de general secu."

http://www.luju.ro/institutii/csm/revolutionarii-din-dambovita-califica-candidatura-judecatorului-adrian-bordea-la-csm-drept-imorala-si-extrem-de-periculoasa-si-ameninta-cu-proteste-la-strasbourg-si-bruxelles

 


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor