CSM a respins contestatiile procurorilor DNA revocati de Kovesi

Joi, 14 Septembrie 2017, ora 17:45
3582 citiri
CSM a respins contestatiile procurorilor DNA revocati de Kovesi
Foto: Arhiva Ziare.com

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au respins, joi, contestatiile formulate de procurorii Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga impotriva deciziei de revocare a acestora din functiile detinute in cadrul DNA, a precizat purtatorul de cuvant al CSM, Stefan Lucaciuc.

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a afirmat joi, in sustinerea contestatiei inaintate impotriva deciziei de revocare a sa din functia detinuta la DNA, ca cererea este "un adevarat fals intelectual", precizand ca, daca s-ar fi verificat documentul la care se face referire, s-ar fi observat ca Dinu Pescariu ar fi denuntat de fapt un posibil trafic de influenta facut de un fost prim-ministru.

La randul sau, procurorul Doru Tulus a precizat ca nu intelege cum de a avut o conduita corespunzatoare la Parchetul General, iar la DNA nu.

"Nu inteleg cum am acum o conduita corespunzatoare, la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si nu o aveam la DNA. (...) Referatul de revocare intocmit concluzioneaza legalitatea solutiei si instanta a stabilit acest lucru. La finalul lui 2015 s-a luat cunostinta de el, nu mi s-a cerut un punct de vedere atunci. A devenit necesara la doua zile dupa ce am sesizat Inspectia Judiciara.

A inceput atunci o ancheta facuta de un suspect aflat in sala. Am facut plangere fata de actele de urmarire penala si ni s-a raspuns ca in calitate de martor trebuia sa-l recuzam pe cel care facea ancheta. (...) Nu s-a sesizat nicio institutie, pentru ca nu existau motive sa se fi sesizat. Consider ca este admisibila contestatia formulata de noi, deoarece noi nu am fost sanctionati disciplinar", a aratat Doru Tulus.

Pe 4 iulie, Sectia pentru procurori a CSM a dat aviz pentru revocarea din functie a procurorilor DNA Doru Tulus si Mihaiela Moraru Iorga.

Pe 29 iunie, sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a transmis Sectiei pentru procurori a CSM cererea de avizare a revocarii din functia de procuror al DNA a Mihaielei Iorga Moraru, pentru faptul ca aceasta nu a inregistrat un denunt in conformitate cu dispozitiile legale si nu l-a prezentat spre repartizare procurorului sef al sectiei din care facea parte. Neprezentarea denuntului a avut drept consecinta imposibilitatea aplicarii unor dispozitii procesual penale in raport cu persoane cercetate.

De asemenea, Kovesi a cerut revocarea din functia de procuror al DNA a lui Doru Florin Tulus "pentru existenta unei suspiciuni rezonabile ca impartialitatea sa este afectata, avand in vedere ca a solutionat dosare penale in care era implicata o persoana cu care avea raporturi civile".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#CSM respins contestatii procurori revocati , #CSM