CSM, in cazul Nicolescu: Dezbaterile cu informatii eronate afecteaza actul de justitie

Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 22:06
2464 citiri
CSM, in cazul Nicolescu: Dezbaterile cu informatii eronate afecteaza actul de justitie
Foto: Arhiva

Consiliul Superior al Magistraturii precizeaza intr-un comunicat de presa ca judecatoarea Ioana Mihaela Neacsa, cea care a hotarat arestarea presedintelui CJ Arges, Constantin Nicolescu, lucreaza la Tribunalul Arges incepand din 2004 si ca a asigurat, joi, serviciul de permanenta conform unei programari facute in urma cu doua luni.

Conform comunicatului citat, CSM doreste sa elimine astfel speculatiile si interpretarile bazate pe necunoasterea informatiilor reale. Precizarea este facuta in contextul in care in presa s-au lansat zvonuri potrivit carora judecatoarea Neacsa ar fi fost anterior procuror DNA sau ca aceasta ar fi fost detasata special de la Bucuresti pentru a judeca, joi, cazul Nicolescu, informatii preluate inclusiv de liderul PSD, Victor Ponta.

Din evidentele oficiale ale CSM reiese ca judecatoarea Ioana Mihaela Neacsa a fost in perioada 01.10.1999-30.06.2000 - auditor la Institutul National al Magistraturii, apoi in perioada 15.08.2000-07.05.2002 - judecator stagiar la Judecatoria Constanta, in 07.05.2002 a fost numita judecator inamovibil la Judecatoria Medgidia, jud. Constanta, iar in 01.09.2004 a fost promovata si transferata la Tribunalul Arges.

"Potrivit Regulamentului de Ordine Interioara al Instantelor Judecatoresti, planificarea permanentelor se aproba prin Hotarare a Colegiului de Conducere. In acest sens, doamna judecator Neacsa a efectuat, la data de 27.01.2011, serviciul de permanenta, asa cum rezulta din Hotararea de Colegiu nr. 28 / 29.11.2010 a Tribunalului Arges, Tribunalul Arges a comunicat ca aprobarea planificarii permanentelor de catre Colegiul de Conducere de la aceasta instanta se face in orizontul a cate doua luni", se mai precizeaza in comunicatul CSM.

Documentul este semnat de presedintele CSM, judecatorul Horatius Dumbrava, si trage un semnal de alarma asupra faptului ca "astfel de dezbateri publice bazate pe date si informatii eronate sunt de natura sa afecteze un act de justitie independent si impartial".

De altfel, si presedintele tribunalului Arges, magistratul Tomescu, a declarat pentru Jurnalul National ca "judecatoarea Mihaela Neacsa nu este detasata, este judecatoare la Tribunalul Arges, la sectia penala, de 5-6 ani. (...)Noi intocmim serviciile de permanenta cu magistratii care trebuie sa asigure permanenta la instanta si le facem cunoscute autoritatilor care au competenta de a veni cu propuneri de arestare preventiva. Programarea judecatorilor pentru serviciile de permanenta se face pe o perioada indelungata, de cateva luni".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#CSM arestare Nicolescu, #CSM judecatoare Neacsa Nicolescu, #judecatoare Constantin Nicolescu Neacsa , #CSM
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
Cate ACTIUNII DISCIPLINARE ale magstratilor din tara au fost solutionate conform art.97-98 din legea nr 303/2004???
Poza MOSIONROATA
MOSIONROATA
rank 3
SI PROGRAMARILE ARESARILOR SE FCE CU O PROGRAMRE PREALABILA ?