Validarea Adinei Florea ca sef SS se amana pentru a treia oara. Nu a fost cvorum la CSM

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Luni, 01 Iulie 2019, ora 08:53
12189 citiri
Validarea Adinei Florea ca sef SS se amana pentru a treia oara. Nu a fost cvorum la CSM
Foto: Marian Ilie/Mediafax/Hepta.ro

Plenul CSM avea, luni, pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului-sef al Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), denumita Sectia Speciala, concurs la care procurorul Adina Florea a obtinut punctajul cel mai mare.

UPDATE Plenul nu a intrunit nici astazi cvorumul necesar, potrivit Digi24. Sedinta urmeaza sa fie amanata pentru un nou termen.

Este a treia oara cand validarea rezultatelor la sefia SS este amanata, de fiecare data discutiile au fost amanate deoarece nu a fost realizat cvorumul de prezenta.

Presedintele CSM, Lia Savonea, spune ca este ingrijoratoare situatia, in conditiile in care absenti au fost aceiasi membri de fiecare data.

"Este de acum ingrijorator. Este a treia sedinta fixata la care aproape aceiasi membri nu dau curs. Saptamana trecuta a fost lansata public o scrisoare, astazi e mailul meu a sosit, cam in aceiasi termeni, o scrisoare din partea acelorasi membri prin care se solicita sa fie scoase de pe ordinea de zi lucrarile care privesc Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) cu motivarea nevoii de a se dezbate mai intai public raportele GRECO si raportul Comisiei de la venetia. Cred ca locul in care trebuie sa dezbatem aceste chestiuni este tocmai sedinta plenului si impreuna sa decidem daca punctele de amana sau nu", a anuntat Lia Savonea, citata de Mediafax.

"Este regretabil, nu stiu in plus ce as putea sa spun. Cred ca este cazul sa cerem scuze colegilor si institutiilor fata de care noi avem astfel de atitudine", a mai spus presedintele CSM.

Precizam ca sapte membri CSM au solicitat sa se amane discutarea tuturor aspectelor ce privesc activitatea SS, pana dupa ce vor fi facute publice rapoartele Comisiei de la Venetia si ale GRECO, adoptate in saptamana 17-21 iunie 2019, dar si dupa ce se va organiza o dezbatere publica asupra activitatii SIIJ.

Sedinta CSM era programata sa inceapa la ora 08:00.

Adina Florea - 9,86

Adina Florea s-a clasat pe primul loc la concursul pentru sefia SS, post ramas vacant dupa numirea lui Gheorghe Stan in functia de judecator la Curtea Constitutionala, ea clasandu-se pe primul loc dupa sustinerea proiectului referitor la exercitarea atributiilor functiei de conducere.

Adina Florea a obtinut punctajul 9,86.

Pe locul al doilea s-a situat Sorin Eugen Iasinovschi cu un punctaj final 8,85, in timp ce Bogdan Pirlog, procurorul care a deschis ancheta referitoare la evenimentele din 10 august 2018, din Piata Victoriei, a obtinut punctajul 3,85.

Conform CSM, rezultatele sunt definitive si nu pot fi contestate.

Candidatii au sustinut un interviu si au prezentat un proiect referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Adina Florea validare, #Adina Florea SS, #Adina Florea CSm , #CSM