O fosta agenta SRI este candidatul la CSM cu cea mai mare avere: Femeile frumoase si inteligente primesc cadouri! (Video)

Marti, 09 August 2016, ora 10:32
127594 citiri
O fosta agenta SRI este candidatul la CSM cu cea mai mare avere: Femeile frumoase si inteligente primesc cadouri! (Video)
Foto: Facebook / Lavinia Nicoleta Cotofana

Judecatorul Lavinia Nicoleta Cotofana a fost timp de 11 ani ofiter SRI, dupa care a intrat in magistratura, iar acum candideaza pentru un loc in CSM.

Ea are o declaratie de avere impresionanta, pe care nu o imparte cu sotul, condamnat cu suspendare pentru evaziune fiscala.

Lavinia Nicoleta Cotofana este unul dintre cei 29 de judecatori care candideaza la Consiliul Superior al Magistraturii. Jurnalistii de la Romania Libera i-au analizat declaratia de avere si au fost extrem de surprinsi.

Tanara judecator are bijuterii cu platina, diamante si pietre pretioase, dar si ceasuri scumpe, in valoare totala de 248.000 de euro. Doar unul dintre inelele cu diamant valoreaza 70.000 de euro.

De asemenea, in declaratie mai apar, printre altele, doua autoturisme, conturi bancare de sute de mii de lei si zeci de mii de euro, dar si imobile, terenuri, case de locuit, spatii comerciale si doua garsoniere.

"Averea mea e dobandita legal. Femeile frumoase si inteligente primesc si cadouri. Mi-au facut cadouri barbatii, apoi sotul meu", a declarat judecatoarea pentru sursa citata.

Lavinia Nicoleta Cotofana spune ca aproape toate bijuteriile au fost achizitionate in perioada 2002-2014, cand era ofiter SRI, iar o parte dintre bunuri au fost mostenite sau primite ca donatii de la mama si bunica.

"Eu nu am ascuns nimic. Poate sunt unii care nu-si trec averea pe declaratie. Eu nu cred ca un judecator bun trebuie sa fie sarac. Eu am mostenit ce am sau am primit cadouri, cum v-am spus, in perioada in care am fost ofiter SRI", a mai precizat magistratul, care a postat luni pe Facebook o fotografie (foto) precizand ca are o rochie Burberry si sta in fata casei de la Curtici.

In plus, aceasta a dezvaluit ca nu are bunuri comune cu sotul ei. "Sotul meu este la a patra casatorie, a avut partaje, asa ca bunurile declarate sunt ale mele", a punctat aceasta.

Sotul ei, avocatul Gheorghe Cotofana, a fost condamnat definitiv la patru ani inchisoare cu suspendare pentru evaziune fiscala, intr-un dosar in care prejudiciul a fost estimat la 102.000 euro. Cei doi soti nu recunosc vinovatia.

Dupa iesirea din SRI, Lavinia Nicoleta Cotofana a absolvit Facultatea de Drept, apoi Institutul National al Magistraturii, iar de anul trecut este judecator la Arad.

Desi are prea putina vechime si experienta, Cotofana se considera foarte bine pregatita. Ea si-a prezentat public proiectul cu care candideaza intr-un interviu acordat pentru luju.ro., in care a precizat, printre altele, ca daca va fi aleasa in CSM va continua sa profeseze la Arad.

"Da, legea nu interzice. Si pentru ca eu cred ca veritabila reforma a Justitiei se face zi de zi, in sala de judecata, in unitatea de parchet. Or, eu cred, ca un membru CSM ar trebui, chiar cu o reducere a activitatii, sa isi pastreze si exercite functiunea de judecator la instanta in cadrul careia activeaza, pentru a nu prelua sidromul 'Noi' - membrii CSM... Eu vreau, daca voi fi aleasa, sa imi pastrez si exercit functiunea de judecator la instanta in cadrul careia activez si in prezent, adica la Judecatoria Arad", a declarat aceasta in interviul citat.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#judecator Cotofana avere, #Lavinia Cotofana candidat CSM, #candidati Consiliul Superior Magistraturii , #CSM