Procurorul Moraru Iorga sustine ca Dinu Pescariu ar fi denuntat un fost prim-ministru

Joi, 14 Septembrie 2017, ora 14:49
6032 citiri
Procurorul Moraru Iorga sustine ca Dinu Pescariu ar fi denuntat un fost prim-ministru
Foto: Digi 24 TV

Procurorul suspendat din DNA Mihaiela Moraru Iorga a sustinut, joi, in plenul Consiliului Superior al Magistraturii, ca Dinu Pescariu ar fi denuntat un posibil trafic de influenta din partea unui fost prim-ministru.

Mihaiela Moraru Iorga a mai sustinut, in plenul CSM, ca cererea sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, de revocare a sa din DNA este un adevarat "fals intelectual".

"Cererea de revocare este un adevarat fals intelectual. In cererea de revocare se precizeaza ca denuntatorul Pescariu Dinu Mihail a denuntat la data de 14.10.2016 o persoana pe nume Vanesa Iusuf si pe martor, si pe cumparatorul de influenta Florica Claudiu, aspect neadevarat.

Daca Inspectia Judiciara ar fi verificat sau daca Sectia de procurori ar fi solicitat acest document, ar fi vazut ca Pescariu Dinu Mihail, si nu voi merge mai departe sa dau date, a denuntat o cu totul alta persoana, a denuntat un posibil trafic de influenta savarsit de un fost prim-ministru si s-a denuntat pe el ca si cumparator de influenta", a spus Mihaiela Moraru Iorga, in plenul CSM.

Procurorii Mihaiela Moraru Iorga si Doru Tulus si-au sustinut, joi, punctul de vedere in plenul CSM, unde au contestat decizia din 4 iulie a Sectiei pentru procurori a CSM, de revocare din DNA, la solicitarea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Urmeaza ca plenul sa ia o decizie cu privire la contestatii.

Pe de alta parte, Moraru Iorga s-a adresat si instantei cerand suspendarea revocarii sale, iar Curtea de Apel Bucuresti a amanat, miercuri, pentru 21 septembrie, procesul pe motiv ca Directia a trimis un procuror sa ii reprezinte interesele in instanta, consilierul juridic al institutiei fiind in concediu medical.

Totodata, reprezentantul DNA a cerut suspendarea procesului pana la solutionarea unei cereri de stramutare depuse la instanta suprema. "Pentru buna administrare a actului de justitie, cerem suspendarea cauzei pana la judecata cererii de stramutare", a sustinut reprezentantul DNA.

Judecatorul a stabilit termen pentru 21 septembrie, pana cand procurorul trebuie sa depuna la dosar actele in baza carora a fost delegat sa vina in fata instantei de judecata.

In 5 iulie, procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a semnat revocarea procurorilor Doru Tulus si Mihaela Moraru Iorga de la DNA, dupa ce au fost audiati in Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, iar aceasta a avizat revocarea, conform solicitarii adresate de catre sefa DNA.

Lui Moraru Iorga i s-a reprosat ca nu a inregistrat un denunt conform procedurilor legale, iar lui Doru Tulus ca a solutionat dosare in care era implicata o persoana cu care avea "raporturi civile", ceea ce i-ar fi afectat impartialitatea.

Ulterior, procurorii DNA Mihaela Iorga, Doru Tulus si Marin Nicolae au sesizat Inspectia Judiciara, acuzand ca procurorul sef al DNA se implica in ancheta privind inregistrarea unei sedinte a DNA, facand presiuni asupra procurorilor si solicitand teste cu detectorul de minciuni.

De asemenea, cei trei procurori au trimis un memoriu CSM, in care arata ca testarea poligraf a unui magistrat poate deschide calea catre vulnerabilizarea procurorilor.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#Moraru Iorga Pescariu denunt premier , #CSM