Coruptie la Inalta Curte: Seful CSM sesizeaza Inspectia Judiciara

Sambata, 08 Octombrie 2011, ora 20:45
2325 citiri
Coruptie la Inalta Curte: Seful CSM sesizeaza Inspectia Judiciara

Presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a semnalat Inspectiei Judiciare materialele din presa referitoare la judecatoarele Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu, de la instanta suprema, vizate de o ancheta a DNA, cerand sa verifice informatiile.

"Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Horatius Dumbrava, a semnalat Inspectiei Judiciara de pe langa plenul Consiliului Superior al Magistraturii materialele aparute in presa referitoare la judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie vizati de ancheta DNA, pentru a face verificari prealabile astfel incat sa se stabileasca daca exista abateri disciplinare sau incalcari ale Codului deontologic al magistratilor", potrivit site-ului CSM.

Este vorba despre judectoarele Iuliana Pusoiu de la Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia de Contencios administrativ si Cornelia Barsan, presedintele sectiei.

"Intrucat asa cum sunt prezentate faptele si evenimentele de catre mass-media acestea pot avea elementele unor abateri disciplinare sau incalcari ale Codului deontologic al Magistratilor, in virtutea atributiilor de serviciu, Inspectia Judiciara are obligatia si indatorirea de a verifica alegatiile si afirmatiile preluate de toata mass-media in perioada 6-7 octombrie 2011 si, in masura in care in urma verificarilor facute se considera necesare extinderea verificarilor si cu privire la alte presupuse fapte sau alte persoane, urmeaza ca Inspectia Judiciara sa procedeze in consecinta", se arata in sesizarea lui Dumbrava.

Sectia pentru judecatori a CSM a incuviintat, in cursul zilei de joi, perchezitia la domiciliul judecatoarei Gabriela Barsan, presedinte al Sectiei de contencios administrativ de la ICCJ, si la locuinta Iulianei Pusoiu, judecator in cadrul aceleiasi sectii.

Apoi, vineri, Barsan si Pusoiu au fost audiate de procurorii DNA, alaturi de avocata Claudiua Silinescu Gherbovan.

Cele doua judecatoare sunt acuzate de trafic de influenta. Ele ar fi primit excursii in strainatate si bijuterii, prin intermediul avocatei, pentru a solutiona favorabil dosarele unui om de afaceri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#coruptie curtea suprema DNA, #judecatoare DNA, #CSM judecatoare coruptie , #CSM
Comentarii
Poza ALTERNANTZA
ALTERNANTZA
rank 4
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dacă "Ele ar fi primit... pentru soluţiona", e luare de mită,