CSM cere CSAT sa deconspire acoperitii din Justitie

Miercuri, 13 Mai 2015, ora 14:40
6739 citiri
CSM cere CSAT sa deconspire acoperitii din Justitie

Consiliul Superior al Magistraturii cere Consiliului Superior de Aparare al Tarii deconspirarea acoperitilor din justitie, solicitand in acest sens verificarea magistratilor spioni.

Initiativa apartine judecatorilor romani, informeaza Realitatea Tv.

Decizia CSM a fost luata in sedinta de miercuri, scrie Stiripesurse.ro, care noteaza ca demersul institutiei are ca scop stabilirea daca exista ofiteri acoperiti in randul judecatorilor si procurorilor din Romania, asa cum a fost vehiculat in spatiul public de mai multi politicieni, inclusiv fostul presedinte Traian Basescu.

Potrivit sursei citate, in sedinta CSM de miercuri s-a luat in discutie solicitarea facuta de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), privind verificarea si eliminarea magistratilor acoperiti.

"Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania, profund ingrijorata fata de recentele declaratii publice potrivit carora in randul magistratilor ar exista ofiteri acoperiti ai serviciilor secrete, precum si ca instantele de judecata au devenit 'camp tactic' al serviciilor de informatii, a solicitat azi, 11 mai 2015, CSM, garantul independentei justitiei, sa verifice daca toti procurorii si judecatorii respecta interdictia de a nu fi lucratori de orice fel ai serviciilor de informatii, iar rezultatul sa fie facut public, pentru restabilirea increderii in justitie", transmite UNJR.

Basescu preia discursul Elenei Udrea: Un om tinut in arest preventiv e torturat. Cine sunt judecatorii santajabili (Video)

Pe 6 aprilie, fostul presedinte Traian Basescu a spus, intr-o emisiune la B1 Tv, ca printre problemele pe care le vede in ce priveste Justitia se numara si fostii ofiteri acoperiti din magistratura care, in opinia lui Basescu, sunt santajabili.

"O alta problema e legata de fostii ofiteri acoperiti printre magistrati. Pana in 2004, serviciile au considerat, ca de altfel si acesti magistrati, ca pot sa incalce Constitutia din 1991. Destui dintre ei au fost. Ei, acesti oameni, de teama sa nu se afle ca au incalcat Constitutia din 1991, sunt santajabili.

(...) Stiti care e motivul pentru care am cerut sa se scoata cele trei milioane de dosare ale fostei Securitati? Pentru ca ele erau folosite de unii din SRI sa santajeze. Ei, cei care au fost acoperiti, functioneaza in continuare", a spus Basescu.

Un membru CSM il face pe Basescu "recidivist": Ma mira la domnia sa ca are astfel de discurs

O luna mai tarziu, pe 7 mai, Traian Basescu a folosit din nou termenul de "judecatori-fosti ofiteri acoperiti".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#CSM CSAT verificare acoperiti justitie, #CSM acoperiti justitie, #CSM deconspirare magistrati acoperiti , #CSM
Comentarii