CSM, de acord cu perchezitionarea locuintei judecatoarei ICCJ Gabriela Birsan

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 17:05
1531 citiri

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a respins, marti, plangerea judecatoarei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), Gabriela Birsan, in care solicita revocarea hotararii Consiliului prin care s-a incuviintat perchezitia la domiciliul sau, invocand imunitatea sotului sau, judecatorul CEDO, Corneliu Birsan.

Corneliu Liviu-Popescu, avocatul care ii reprezinta pe sotii Gabriela si Corneliu Birsan, a declarat recurs la aceasta hotarare, ce va fi judecata de Sectia de Contencios Administrativ a ICCJ, sectie condusa de Gabriela Birsan.

Avocatul care ii reprezinta pe sotii Gabriela si Corneliu Birsan, a recuzat, marti, membrii CSM care au participat la luarea deciziei de respingere, in cadrul Sectiei pentru judecatori a CSM, a plangerii formulata de reprezentantul Romaniei la CEDO, judecatorul Corneliu Birsan, in care se cerea anularea avizului de perchezitie la domiciliul sau si al sotiei sale.

De asemenea, avocatul a cerut si recuzarea membrilor CSM care au incuviintat cererea de perchezitie a domiciliului sotilor Birsan din 6 octombrie, considerand ca acestia s-au pronuntat deja in privinta corectitudinii efectuarii perchezitiei.

Plenul CSM a respins in unanimitate cererea avocatului Corneliu Liviu-Popescu, cat si solicitarea acestuia de a i se aduce la cunostinta hotararea redactata a Sectiei pentru judecatori a CSM pentru a-si putea formula apararea in cazul celei de-a doua plangeri, cea a Gabrielei Birsan, in plenul CSM.

"Procurorii au ridicat de la doamna judecator doua siraguri de margele, patru fotografii in rama de lemn, un bilet de avion platit pe Internet si au efectuat o fotografie unei perechi de pantofi. Doamna judecator ar fi pus la dispozitia procurorilor anticoruptie orice obiect solicitat si i-ar fi lasat sa-i pozeze pantofii de buna voie", a spus avocatul in pledoaria sa in fata membrilor CSM.

In plus, sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, marti, si plangerea prealabila formulata de reprezentantul Romaniei la CEDO, judecatorul Corneliu Birsan prin care solicita anularea avizului de perchezitie la domiciliul sau si al sotiei sale, Gabriela Birsan, pusa sub acuzare de procurorii DNA pentru trafic de influenta.

Corneliu Birsan sustine ca perchezitia facuta la domiciliul sau (care este si al sotiei) este ilegala, deoarece el are imunitate diplomatica, inclusiv in ceea ce priveste inviolabilitatea domiciliului personal, iar o astfel de masura poate fi dispusa numai dupa ridicarea imunitatii de catre Adunarea Plenara a CEDO.

Plangerea lui Corneliu Birsan a fost inregistrata la CSM pe 10 octombrie si urmeaza sa fie discutata pe 18 octombrie de Sectia pentru judecatori a Consiliului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
#csm gabriela birsan, #proces gabriela birsan, #judecatoare gabriela birsan , #CSM
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Cu alte cuvinte, pe lângă hotărârile ilegale, care au scandalizat