CSM i-a trimis lui Iohannis actele prin care s-a avizat numirea lui Horodniceanu pentru sefia DIICOT

Marti, 12 Mai 2015, ora 19:04
2493 citiri
CSM i-a trimis lui Iohannis actele prin care s-a avizat numirea lui Horodniceanu pentru sefia DIICOT
Foto: Ziare.com

Consiliul Superior al Magistraturii i-a transmis presedintelui Klaus Iohannis documentele prin care s-a avizat numirea lui Daniel-Constantin Horodniceanu pentru functia de procuror-sef al DIICOT, au declarat reprezentatii CSM.

Conducerea CSM a trimis, luni, Administratiei Prezidentiale inregistrarea audio-video a sedintei, dar si documentele care au stat la baza deciziei de avizare favorabila a lui Horodniceanu. De altfel, acestea se afla publicate si pe site-ul consiliului.

Candidatul la sefia DIICOT, audiat de CSM: Suspiciuni de autoplagiat, aluzii si raspunsuri gresite

Horodniceanu a primit avizul CSM pentru sefia DIICOT - Ce spune despre o intalnire cu Nichita

Presedintele Klaus Iohannis a cerut, luni, CSM, spre consultare, stenograma sedintei in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei la sefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum si documentele avute in vedere in adoptarea Hotararii prin care s-a dat aviz favorabil.

Iohannis amana numirea lui Horodniceanu la sefia DIICOT - cere stenogramele sedintei in care a fost audiat

Potrivit reprezentatilor CSM, stenogramele sedintei nu au fost trimise, intrucat acestea nu se mai realizeaza inca din 2011, cand s-a realizat o modificare a Regulamentului CSM.

Administratia Prezidentiala a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa, ca, prin adresa nr. 3/23548/05 mai 2015, ministrul Justitiei, Robert Marius Cazanciuc, a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de numire in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a procurorului Daniel-Constantin Horodniceanu, insotita de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

"In vederea exercitarii prerogativelor de numire in functie a procurorului-sef al DIICOT, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Presedintele Romaniei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma sedintei Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, sedinta in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei, precum si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii nr. 192/04.05.2015 a Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere", se preciza in comunicatul transmis de Presedintie.

Cazanciuc: Horodniceanu e cea mai buna propunere pentru DIICOT, imi asum responsabilitatea

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis, pe 6 mai, presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), potrivit unui comunicat de presa al MJ.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#CSM documente Iohannis Horodniceanu, #Iohannis stenograme CSM Horodniceanu , #CSM
Comentarii